Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Tuga u Posušju zbog osam izgubljenih mladih života

Autor: HRT/T.D.

02. 01. 2021.   prije 3 sata

Zastave na pola koplja u Bosni i Hercegovini nakon novogodišnje tragedije u Posušju. Osmero mladih preminulo je tijekom dočeka Nove godine u vikendici, najvjerojatnije od posljedica gušenja plinom. 

Zastave su spuštene na pola koplja diljem zemlje zbog tragedije koja se dogodila u mjestu Tribistovo blizu Posušja u noći na petak. Otkazani su svi događaji, a radijske i televizijske postaje emitiraju sadržaj primjeren danu žalosti.

U Posušju i Županiji zapadnohercegovačkoj proglašena je trodnevna žalost.
U središtu toga grada i danas su se palile svijeće za preminule mladiće i djevojke.

Obdukcija osmero mladih preminulih u novogodišnjoj noći završena je poslijepodne u Mostaru, ali tužitelj koji vodi istragu nije mogao potvrditi da su se ugušili ispušnim plinovima iz agregata. Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji s mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati točan uzrok smrti, rekao je tužitelj Županije zapadnohercegovačke Borislav Čuljak. Dodao je kako slijede toksikološka vještačenja koja će pomoći u rasvjetljivanju ovoga slučaja.

Sutra će u Posušju biti pokopani Mirela Rezo i Stjepan Jukić, dok će Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biti pokopani u ponedjeljak u mjestu Rakitnu pored Posušja.

U ponedjeljak će se u Posušju održati i komemoracija.

Osmero mladih ugušilo se u novogodišnjoj noći u jednoj vikendici u mjestu Tribistovo nedaleko Posušja. Po neslužbenim navodima krivac

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: