Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Tužni kraj potrage: Iz rijeke Dragonje izvukli tijelo djevojčice, obitelj zatražila azil

Tragičan kraj dvodnevne potrage za nestalom desetogodišnjom djevojčicom iz Turske. Njezino je tijelo pronađeno u rijeci Dragonji, nekoliko stotina metara od mjesta nestanka. Deseci spasilaca iz Hrvatske i Slovenije, među kojima i specijalci iz Lučkog, tragali su za djevojčicom koju je odnijela nabujala rijeka kada je s obitelji ilegalno, u skupini migranata, pokušala ući u Sloveniju.

– Ni hladnoća, ni bura ni mrak očito ne mogu zaustaviti cijele obitelji u potrazi za boljem životom i u ilegalnim prelascima iz Hrvatske prema zapadnoj Europi. 40-satna potraga u rijeci Dragonji zapravo je pokazala svu njezinu silu – rekla je novinarka Petra Neuner Geržinić koja se javila s graničnog prijelaza Plovanija za Dnevnik HTV-a.

Njezin sugovornik Robert Boban Paulović, načelnik policijske postaje Buje izjavio je kako je to bila opsežna i teška potraga, pogotovo zbog vremenskih uvjeta – hladnoće, kiše koja je nabujala rijeku, međutim dokazali su da kada je potrebno pomoći i spasiti nečiji život, za njih nema granica.

– Bila je tu slovenska policija i njihovi vatrogasci, naša policija sa snagama specijalnih interventnih jedinica – vatrogasci, DVD, Crveni križ, lovci. Postupak je u principu takav da se okupi što više ljudi i da se osoba što prije pronađe – rekao je Boban Paulović te u svoje ime i ime hrvatske policije izrazio duboku sućut obitelji preminule djevojčice.

Slika majke kako po cičoj zimi ulazi u ledenu Dragonju pokušavajući za sebe i svoju djecu osigurati bolji život. To je realnost na našim granicama. Dogodilo se to prije gotovo dva dana. U nabujaloj rijeci djevojčici se izgubio svaki trag.

Potraga je jutros počela već u 6 sati. Na terenu psi tragači, policija, vatrogasci, lovci, ronioci, Antiteroristička jedinica Lučko, HGSS i Crveni križ. Uz gotovo stotinu ljudi, upotrebljavali su se dronovi i čamci. Uvjeti za potragu bili su bolji. Bujica se povukla.

– Ta razina

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: