Nedjelja, 17 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

TWITTER ZABRANJUJE POLITIČKO OGLAŠAVANJE Vlasnik Twittera Zuckerbergu bacio rukavicu u lice: ‘Političku poruku treba zaslužiti, a ne kupiti’

WSHINGTON – Društvena mreža Twitter prekinut će sva politička oglašavanja diljem svijeta od sljedećeg mjeseca, objavio je u srijedu Jack Dorsey, utemeljitelj i direktor tvrtke.

Društvene mreže, uključujući Twitterova suparnika Facebook, pod velikim su pritiskom da prekinu oglašavanje netočnih informacija.

“Vjerujemo da političku poruku treba zaslužiti, a ne kupiti”, kazao je Dorsey obrazlažući svoju odluku nizom tvitova.

“Oglašavanje na mreži nevjerojatno je snažno i vrlo djelotvorno za komercijalne oglašivače, no moć političare izlaže velikim rizicima jer se može koristiti za utjecaj na birače i pogoditi živote milijuna” ljudi, napisao je Dorsey.

Twitterova politika time snažno odudara od stajališta Facebooka jer je vlasnik te mreže Mark Zuckerberg nedavno branio političke poruke na svojoj mreži, uključujući laži i lažne vijesti, a sve u ime slobode izražavanja.

Konačna politika, s iznimkama, bit će objavljena 15. studenoga, a stupit će na snagu 22. studenoga, napisao je Dorsey.

Društvene mreže pod pritiskom su da reguliraju sadržaj koji objavljuju nakon što je Facebook optužen da je korišten za utjecaj na birače 2016. u vrijeme američkih predsjedničkih izbora te referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: