Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U četvrtak bez znatnije promjene – malo kiše na kopnu i na jugu

Razmjerno stabilno pa i toplo, ali posvuda ne i suho – jedan je od najkraćih opisa vremena u Hrvatskoj sljedećih dana.

Pritom će povremene mjestimične slabe oborine u kopnenom području i na južnom dijelu Jadrana biti u četvrtak i petak, zatim pretežno suho, od nedjelje i osjetno toplije nego što je uobičajeno – kao da nije listopad!?
Na Jadranu će pritom zasigurno još biti kupača, jer se ni more neće znatnije ohladiti, budući da će izostati neki jak vjetar. No, povremeno umjereni će puhati – najčešće sjeverozapadni, u nedjelju pak na sjevernom dijelu jugo, uz koje će mjestimice pasti i malo kiše.

U nastavku slijedi detaljnija, u srijedu poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koju je pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing., i koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U četvrtak bez znatnije promjene – malo kiše na kopnu i na jugu

Tomislav Kozarić, dipl. ing.: “U Slavoniji, Baranji i Srijemu nastavlja se razmjerno stabilno, iako u četvrtak vjerojatno ne baš sasvim suho. Dakle, može biti samo slabe mjestimične oborine – rosulje, pa i kiše. Ujutro ponegdje magla uz najnižu temperaturu zraka oko 10 °C. Poslijepodne vjerojatnija sunčana razdoblja, a najviša temperatura većinom 19 °C.

Ni u središnjoj Hrvatskoj nema znatnije promjene temperature zraka, a ni ostalih vremenskih obilježja – oblačnije će biti u prvom dijelu četvrtka, uz mogućnost za lokalno slabu oborinu, ujutro mjestimice i maglu. Poslijepodne više sunčanih sati.

Podjednako i u gorskom području, dok će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano, uglavnom uz visoke oblake, osobito u noći i ujutro, kada će još ponegdje biti umjerene bure, najčešće podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 10 °C, te od 12 uz obalu do

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: