Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U četvrtak kišovito i vjetrovito, na kopnu ponegdje i snijeg

Četvrtak će biti vjetrovit i kišan, posebno drugi dio dana, kada će se temperatura zraka sniziti te će uglavnom u Gorskom kotaru i Lici padati susnježica i snijeg.

U petak postupan prestanak oborine te razvedravanje, na Jadranu uz često jaku buru, ponegdje s olujnim udarima, a na kišu treba računati još većinom na jugu.

Vikend će početi hladnim jutrom, zatim sunčano te uglavnom bez oborina na koje opet treba računati u oblačniju nedjelju, tijekom koje je na Jadranu moguća i obilnija kiša, mjestimice i neverini.

Početkom novog tjedna podjednako hladno uz diljem Hrvatske uz manju vjerojatnost za oborine.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Krunoslavova detaljnija, u srijedu poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U četvrtak kišovito i vjetrovito, na kopnu ponegdje i snijeg

Krunoslav Mikec, dipl. ing.: “U četvrtak prijepodne na istoku Hrvatske manje oblaka nego poslijepodne. Pritom od sredine dana kiša, koja je najmanje izgledna u Srijemu. Navečer i u noći u područjima na većoj nadmorskoj visini može biti susnježice i snijega. Južni i jugozapadni vjetar okrenut će na sjeverni, a najviša temperatura bit će od 12 do 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro od 4 do 8 °C, tijekom prijepodneva uz jugozapadnjak između 8 i 13 °C, a popodne, kada će zapuhati sjeverni vjetar, pad temperature. Povremena kiša već u prvom dijelu dana, a osobito u drugom, pri čemu je navečer moguća susnježica i snijeg ponajprije na Kordunu i u Banovini.

Kiša ponegdje u gorju te na sjevernom Jadranu može biti obilnija, lokalno i uz grmljavinu. Jugozapadnjak, na moru i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: