Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Dnevniku HTV-a: Petrov: Imamo talačku krizu; Borić: Nema sumnje u Vladu

Žestoku raspravu u Saboru izazvala je rasprava o Mostovim referendumskim inicijativama “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”. Na tu temu gosti središnjeg Dnevnika HTV-a bili su Božo Petrov (Most) i Josip Borić (HDZ). I dok Petrov kaže kako što se tiče prebrojavanja potpisa imamo talačku krizu, Borić kaže kako u Vladu i institucije ne treba sumnjati te da će Vlada krenuti u brojanje u što kraćem roku.

Petrov: Imamo pravu talačku krizu

– Najvažnija poruka je, da se ne razvodni priča jer vidim kako to ide u Sabornici kako to ide s predstavnicima vladajuće većine, da su građani dali 410.00 potpisa za svaku od referendumskih inicijativa i traže referendum. Sve što Vlada nakon toga može napraviti jer da u što kraćem roku raspiše referendum, a ne bježati. Mi danas doslovno imamo talačku krizu. S jedne strane imamo narod, građane, koji su zadovoljili sve uvjete što se tiče referendumske inicijative, pokretanja, Ustava i žele referendum. S druge strane imamo Vladu koja bježi od referenduma i bježi od građana. Imamo pravu talačku krizu. Po meni je glavna poruka: Draga Vlado, jesu li građani zatražili referendum? Jesu. Vi ste  dužni u što kraćem roku propisati referendum. Kraj priče, istaknuo je Petrov.

Borić: Sumnjaju od kad su rekli da imaju potpise

Borić je upitan može li se jamčiti da neće biti krađe prikupljenih popisa i kada će početi provjera potpisa rekao kako je danas Klub HDZ-a vodio argumentiranu raspravu u nekoliko smjerova.

– Prvi smjer je svakako bio da želimo maknuti svaku sumnju koju je pokušao danas Most kroz svoje rasprave ostaviti na Vladu i institucije ove države. Već sumnjaju od kad su rekli da imaju potpise pa su onda počeli priču da mi želimo nešto ukrasti. Mi smo bili vrlo jasni danas, argumentirano rekli u svakom trenutku da smo znali što se događa, kao

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: