Petak, 17 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Dubrovnik sletio zrakoplov na izravnoj liniji iz New Yorka

Dubrovnik je i ove godine izravno povezan sa Sjedinjenim Američkim Državama. U zračnu luku sletio je prvi ovogodišnji zrakoplov United Airlinesa iz New Yorka. Ta dva grada bit će povezana tijekom cijelog ljeta, što je odlična vijest za pravi početak turističke sezone. 

– Direktnim letom iz New Yorka u dubrovačku zračnu luku danas je sletjelo 170 putnika. Procjenjuje se da će do kraja rujna, do kada će ta dva grada biti izravno povezana, doći njih 15-a tisuća. Avion Uniteda sletjet će 70-ak puta i za sada su ti letovi jako dobro popunjeni. Promet u dubrovačkoj zračnoj luci je trenutno na 65-70% kao u 2019., prema kojoj se svi ravnamo, javila je za Regionalni dnevnik HTV-a novinarka Morana Baričević.

Baričević je u dubrovačkoj zračnoj luci razgovarala je s komercijalnim direktorom Ivanom Maslaćem. 

– Danas se očekuje ukupno 100 slijetanja i polijetanja, oko 12.500 putnika trebalo bi proći kroz zrakoplovnu luku, rekao je.

Jedan od 50-ak zrakoplova koji će danas sletjeti u dubrovačku zračnu luku je i američki, izravna linija Unitet Airlinesa iz New Yorka.

– Najavljeno je 70-ak letova tijekom sezone, očekuje se oko 15.200 ljudi u dolasku. Prvi letovi su gotovo popunjeni,, a za poslije je dobar booking i očekuje se dobra popunjenost, istaknuo je Maslać.

Što se tiče prometa u dubrovačkoj zračnoj luci u odnosu na turističku sezonu 2019. rekao je da su na 65-70%.

– Moramo uzeti u obzir i trendove iz 2019. kada je vrijeme ostajanja u Dubrovniku bilo kraće. Kada to povežemo s popunjenošću kreveta, mnogo smo bliže 2019. Izrazito smo zadovoljni, rekao je.

Dubrovnik je povezan s 50-ak destinacija, a u špici sezone s njih gotovo 80 i prevozit će 50-ak kompanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter,<a

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: