Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Glini i H. Kostajnici zaprimaju se zahtjevi za obnovu

U Glini i Hrvatskoj Kostajnici danas će se otvoriti uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u kojima će se zaprimati zahtjevi za obnovu.

U Hrvatskoj Kostajnici ured će biti na adresi Vladimira Nazora 17, a u Glini na Trgu bana Josipa Jelačića 2, objavio je Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. Službenici će od 9 sati u početi zaprimati zahtjeve za obnovu te pomagati mještanima popunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva već su prije otvoreni u Sisku na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e) i u Petrinji na adresi Trg Matice Hrvatske 18.

Od danas će početi radi i mobilni uredi na području Martinske Vesi, a sutra na području Gvozda.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Kako je navedeno, zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

U županiji prijavljeno 37.900 oštećenih objekata, pregledano 29.894

U Sisačko-moslavačkoj županiji je do ponedjeljka ujutro prijavljeno 37.900 stambenih objekata oštećenih u potresu, a pregledano ih je 29.894, izvijestili su iz te županije na temelju ažuriranih ArcGIS podataka.

Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 357, a zbog oštećenja 3513 objekata.

Za 2990 objekata utvrđeno je da su privremeno neuporabljivi i potreban je detaljan pregled, a privremeno neuporabljivo uz potrebne mjere hitne intervencije označeno je za 3554 objekta.

Uporabljivo i bez oštećenja je 645 pregledanih objekata, uporabljivo bez ograničenja je utvrđeno za 6031 objekt, a 12.804 uporabljivi ali s preporukom o postupanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: