Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Hrvatskoj 3860 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 58 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.860 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 26.483. Među njima je 2.290 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 323 pacijenta. Preminulo je 58 osoba.

Načelnik splitsko-dalmatinskog stožera u nevjerici: Ovoliki broj preminulih, a i dalje vjerujemo lažnim prorocima, šamanima…

U KBC-u Split preminulo je – kako je jučer objavljeno – devet osoba, najviše od početka pandemije.

– Doista mi je neshvatljivo kad naši građani vide ovoliki broj preminulih, ne samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nego u čitavoj Republici Hrvatskoj, da to nije dovoljan poziv, da i dalje vjerujemo nekakvim lažnim prorocima, šamanima i ne znam već kome, a ne vjerujemo struci. Ako ne vjerujemo struci, dovoljno je vidjeti izvještaj iz bolnica diljem RH, izjavio je za HTV Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite SDŽ-a.

“Žalosti činjenica što većinu COVID kapaciteta i dalje pune necijepljeni, čime se neminovno utječe na izvršavanje ostalih nehitnih medicinskih programa. Na današnji dan najveći broj COVID-19 pacijenata imaju KBC Split, KB Dubrava, KBC Rijeka, Opća bolnica u Varaždinu i Županijska bolnica u Čakovcu” – poručio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš.

Europska agencija za lijekove i Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti podržavaju primjenu treće, takozvane booster doze – od tri do šest mjeseci nakon primarnog cijepljenja. Trenutačna je preporuka davati booster dozu nakon šest mjeseci, no dostupni podaci idu u korist njezine sigurne i učinkovite primjene već tri mjeseca nakon cijepljenja, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: