Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Hrvatskoj boravi oko milijun turista; Ostvaruju se željeni rezultati

Prema najnovijim podacima iz sustava eVisitor u Hrvatskoj boravi oko milijun turista od kojih 855.000 inozemnih. Na isti dan rekordne 2019. bilo ih je oko 1.100.000, a prošle godine oko 770.000. U srpnju smo ostvarili oko 34 posto više noćenja u odnosu na lanjski, dok smo u odnosu na srpanj 2019. trenutačno na 81 posto rezultata.

 Od jutarnjih sati gužve su se stvarale na svim cestama prema moru i unutrašnjosti te na graničnim prijelazima i u trajektnim lukama.

100 % više je putnika u odnosu na srpanj prošle godine i 50% u odnosu na 2019., rekao je Mate Melvan, voditelj smjene u Zračnoj luci Split Očekuje se da bi se mogao dočekati milijunti putnik do kraja godine ukoliko se ne bi pojavile nove restrikcije, ističe Melvan. Vrhunac će bit sljedeća dva tjedna.

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70-ak posto u odnosu na isto vrijeme 2019.

Kvarner i Istra bilježe velik broj turista. Kvarner je nakon Istre ponosna perjanica, ostvarujemo najbolje turističke rezultate. Turisti su prepoznali što im nudi sjeverni Jadran. Imamo more, gorje i prekrasne sjevernojadranske otoke, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov o turističkim rezultatima.

– Ovo su fantastični rezultati. Itekako smo ih priželjkivali. Želja nam je bila ostvariti 70 posto rezultata iz rekordne 2019. Tu smo negdje s tim da je ovaj srpanj bio jako dobar gdje smo dostigli 92, 93 posto noćenja iz rekordne 2019. U zadnje vrijeme jako su traženi bolji smještaji, pogotovo izolirani u vremenima pandemije. Gosti cijene intimu i svoj prostor. Kuće za odmor i kuće s pet zvjezdica i s bazenima imaju praktički bolju popunjenost od 160 posto nego ranijih godina.Hoteli i kampovi visoke kategorije, zaista su traženi, rekla je Peršić

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: