Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U klupe se vraćaju samo učenici od 1. do 4. razreda i maturanti

Sutra počinje drugo polugodište. Većina učenika neće se vratiti u školske klupe, vraćaju se samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti.  Za ostale učenike nastava će biti prema C modelu, odnosno na daljinu. Zbog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji za 17 škola početak nastave odgođen je za najmanje dva tjedna.
➡️ Posljedice potresa – najnovije informacije
➡️ Koronavirus – iz minute u minutu
➡️ Fuchs u Dnevniku: Moguća odgoda nastave i nakon 14 dana za Sisačko-moslavačku županiju
➡️ Glina: Nastava na daljinu počinje 25. siječnja

Novo polugodište za obitelj Iveković donosi nove izazove. Prvašić Matej vraća se u školske klupe, dok starija djeca, Patrik i Marija, nastavu prate od kuće.

– Školarci 5. i 7. razreda dijele sobu, svatko ima svoj radni stol. Kad netko ima nastavu online onda drugo dijete, nažalost, mora napustiti sobu da se ovaj prvi može koncentrirati, objašnjava majka Marina Iveković, za Dnevnik HRT-a.

– Za vrijeme praznika pripremala sam se tako što sam čitala knjige, ponavljala predmete i proučavala druge predmete, priča Marija Iveković, učenica 5. razreda u OŠ Žuti brijeg u Zagrebu.

Uz one najmlađe, u školske klupe vraćaju se i maturanti. Nikolasova škola teško je oštećena u potresu u ožujku. Gosti su u zamjenskoj školi.

– Nekakva nelagoda je zbog toga što ne znamo kakva je tamo zgrada, kako je tamo u vrijeme potresa, ali vjerojatno ćemo imati nekakve vježbe sad prvih dana kako bi se bolje prilagodili tome, kaže Nikolas Jarić iz Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Evakuacijske vježbe u slučaju potresa prvi dan očekuju i osnovce. Školsko zvono simulirat će potres.

– Školsko zvono kad prestane učenici će evakuacijskim putem izaći

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: