Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Otvorenom žestok obračun Ćorića i Oreščanina oko teretana i kafića

Hoće li dugotrajno potpuno zatvaranje otjerati u propast na tisuće poduzetnika i njihovih radnika? I dok nezadovoljstvo buja, Vlada poručuje da Hrvatska ima blaže epidemiološke mjere od ostalih članica Europske unije. Koliko su učinkovite postojeće ekonomske mjere: naknade fiksnih troškova, novac za održanje radnih mjesta, paket tzv. COVID-kredita? Treba li doći do otvaranja dok se ne procijepi većina stanovništva?

Pokušaji otvaranja teretana u Zagrebu ovoga ponedjeljka, završili su tako da je to spriječeno. U emisiji “Otvoreno” problematizirano je pitanje zatvorenih teretana i kafića te činjenica da ovi gospodarski subjekti nisu obuhvaćeni najnovijim popuštanjem mjera. 

– Ovo što se danas dogodilo jest jedan zločin i iživljavanje represivnog aparata nad ljudima koji su samo pokušali raditi svoj posao. Tvrdnja da je on prekršio zakon nije točna, on je prekršio uredbu koju je donio Stožer gdje niti na koji način se ne može dokazati da je rad fitness centara i teretana uzrok širenja epidemije. Odveden je u zatvor bez ikakve podloge, zato što je htio raditi. Gospoda Davor Božinović i Krunoslav Capak su pretpostavili bez ikakvih dokaza da se u teretanama širi virus, koji se inače drugdje ne širi, oštar je bio na početku izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin dodajući da se od ukupnog broja slučajeva zaraze 0,5% može povezati s teretanama, a ukupno 2% s ugostiteljskim objektima.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić oštro je replicirao, a tijekom replike Oreščanin se smijao njegovim izjavama.

– Ja ne vjerujem niti jednom podatku koji će iznijeti bilo Bujas, bilo Oreščanin. Govorimo o ljudima koji su ovu situaciju iskoristili za svoj politički angažman. Niti jedan niti drugi ne nose odgovornost za ono što rade, niti jedan od njih nije ugostitelj, ali pozivaju na bunt sve odgovorne građane i poduzetnike koji su se danas držali zakona. Oni koji to nisu učinili trebaju snositi sankcije

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: