Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

…u prekrasnoj uvali na Braču

 

Ova predivna vila nalazi se na zaista jedinstvenoj lokaciji, samo 25 metara od mora i još k tome u prekrasnoj osamljenoj uvali. Villa Tiha posljednja je kuća na privatnoj cesti okružena čistom, netaknutom prirodom. Ova impresivna rezidencija nalazi se u Sumartinu, priobalno najmlađem mjestu na istoku otoka Brača, u općini Selca. Naselje su 11. studenoga 1646. utemeljili prognanici iz Bosne. Kao zanimljivost, valja navesti da se u Sumartinu i bližem mu susjedstvu govori štokavskim narječjem hrvatskog jezika, za razliku od čakavske većine na ostatku otoka.

 

 

U Sumartinu je i najstarije brodogradilište na Jadranu. No, vratimo se Villi Tiha. Njezini vlasnicu strani su državljani koji su jednom došli na odmor u Hrvatsku, točnije na Brač i ostali toliko fascinirani svime što su vidjeli da su odlučili ovdje napraviti svoj drugi dom. Nakon nekog vremena iz jednostavne skice nastala je ova jedinstvena kuća izgrađena od prirodnih materijala poput lokalnog bračkog kamena, hrasta, a što se tiče interijera uglavnom napravljena od raznih lanenih tkanina i vrhunskog talijanskog namještaja.

 

Ukratko, Vila Tiha potpuno je opremljena svime što vam treba tako da gosti koji u njoj borave mogu bezbrižno uživati u odmoru i prirodnom okruženju. Fasada vile izrađena je od kvalitetnog bračkog kamena s posebnom pažnjom na stil izrade hrvatskih stručnjaka. Veličanstvena izrada kuće upotpunjena je dodatkom staklene stijene kao kliznih vrata, a rezultat je mjesto koje savršeno opušta.

 

U prizemlju ove vile nalazi se prostrani dnevni boravak s kaminom. Tu je i kuhinja opremljena baš svime što gostima treba, od Miele aparata, preko kvalitetnog parnog štednjaka, roštilja, mikrovalne pećnice, dvije perilice posuđa, hladnjaka sa ledomatom, aparata s kavom….

Ovdje se nalazii prostrana blagovaonica sa stolom za blagovanje čak osam osoba. Na prvom katu u ovoj vili nalaze se dvije spavaće sobe. U prvoj sobi dominira udobni bračni krevet, a tu je i pripadajuća kupaonica, walk-in garderoba i velika terasa na južnoj strani. Druga spavaća soba također ima udobni krevet, kupaonicu, walk in garderobu i izlaz na čak dvije terase od kojih obje imaju odličan pogled na more i otok Hvar.

Na prvom katu nalaze se dvije spavaće sobe s udobnim bračnim krevetima, kupaonicama, walk in garderobama, a obje imaju i izlaz na prostranu terasu s koje se vidi Hvar

Više informacija:  www.villasofcroatia.com

Foto:  www.villasofcroatia.com

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: