Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U PROVJERENOM EMITIRANE JOŠ DVIJE ISPOVIJESTI U KOJIMA SE TEŠKO OPTUŽUJE ŠKARU ‘Rekao mi je da bih trebala paziti na svoju kćer jer on dobro boksa’

Nakon žene koja je prošlog tjedna u emisiji Provjereno za silovanje optužila Damira Škaru, donedavnog čelnika Autokluba Siget, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i nekadašnjeg boksača, u novom izdanju iste emisije Nove TV u četvrtak su progovorile još dvije žene. Ni one ga nisu prijavile policiji, a za emisiju su progovorile bez otkrivanja identiteta.

Jedna nije htjela pred kameru, ali njezina majka opisala je što joj se, kako navodi, usred bijela dana dogodilo na radnom mjestu.

– Rekao joj je: ‘Ja bih tebi lizao p***u dok ne svršiš i i ti bi u sekundi svršila’. Ona se zgrozila, sva se preznojila. Strah me bilo, vidim da je panika među curama – ispričala je majka djevojke.

To joj je, tvrdi, rekao prije otprilike godinu dana. Na njezino je radno mjesto dolazio redovito. “Ja bih tebe j***o da ti sedam dana ne bi stajala na nogama, da ne bi mogla na noge stati”, rekao joj je, prema tvrdnjama majke, pred svjedocima koji se u tom trenutku nisu usudili ništa reći.

– Ona je o tome meni šutjela jer se boji. Bojala se onog trenutka kad je vidjela reakciju ostalih cura na samo njegovo prisustvo: ‘Mama, ti ne bi mogla vjerovati da se čovjek može pretvoriti u čudovište u roku nekoliko minuta’, ispričala je njezina majka.

Tek kad je vidjela da je uhićen, odlučila je, kaže, progovoriti.

– Došla mi je samo s mobitelom i rekla da su ga ulovili. Ja sam je pitala tko je taj čovjek jer mi nikad nije ništa pričala. ‘Pa znaš, on je meni govorio ružne riječi, meni je neugodno pred tatom govoriti. Ispričat ću ti kad budemo same, čak me sram i tebi reći’. Nije mi više ništa htjela govoriti. Ona se boji, nju je strah – rekla je majka.

Bivša Škarina vanjska suradnica, koja je, kako izvještava emisija Provjereno, za njega radila samo mjesec dana, za što joj on nikad nije platio, također je progovorila i iznijela teške optužbe na njegov račun.

– Nakon što sam u nekoliko navrata zatražila i pismeno i usmeno da plati te usluge, Damir Škaro je rekao da sam samohrana majka, da dobro boksa i da bih trebala malo paziti na svoju kćer. Nakon toga me bilo strah za mene i za kćer i odustala sam od bilo kakvih potraživanja – ispričala je Škarina bivša suradnica za “Provjereno”.

– Nije zazvučala kao prazna riječ. Bilo je jako ozbiljno, prepala sam se – dodala je te objasnila da na policiju nije pomišljala jer je “on već prijetio s tim da ima jako puno veza u policiji”.

Kaže da joj je Škaro bez uvijanja rekao što misli: – Da bih trebala paziti što pričam i s kim razgovaram jer će me uništiti ako ga u bilo kojoj prilici spomenem. A kad ti se netko prijeti djetetom, osjetiš žalost jer si sam, a onda i bijes, ali strah je puno jači i ne podzimaš apsolutno ništa.

Mnogo toga zajedničkog je u svjedočanstvima ovih dviju žena s onime što je proživjela tajnica koja ga je prijavila, navedeno je u prilogu emisije Provjereno.

– Zašto nisi odmah prijavila? Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se dogodilo. Tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram – ispričala je žena.

Uobičajeni je to obrazac ponašanja žrtava, pojasnila je Senka Sekulić Rebić, psihologinja Ženske sobe.

– Jedan od razloga zbog kojeg žene ne prijavljuju su reakcije okoline i jedna od reakcija su neprimjereni, neupućeni i paušalni komentari koje često možemo vidjeti nakon što se objavi određena vijest – rekla je.

Osim toga, postoji i strah od počinitelja, “pogotovo ako se radi o počinitelju koji ima utjecaj u javnosti, ali i zato što često prijete za vrijeme počinjenja kaznenog djela”, dodala je Sekulić Rebić.

Bivša tajnica Damira Škare, nakon čijeg iskaza je Škaro završio u istražnom zatvoru, sad čeka poziv DORH-a te će ponovno dati svoj iskaz. Isto će učiniti i druge dvije zaposlenice. Damir Škaro je u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: