Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U pulskoj bolnici četiri pacijenta pozitivna na koronavirus

Pulska Opća bolnica pozvala je građane da se tijekom posjeta bližnjima u bolnici strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera koje su na snazi jer su u posljednja dva dana otkrivena četiri COVID pozitivna pacijenta na drugim bolničkim odjelima.

Prateći svakodnevno broj COVID pozitivnih pacijenata, u posljednja dva dana otkrivena su četiri pozitivna pacijenta na drugim bolničkim odjelima. Pozitivni su registrirani tijekom tzv. administrativnog testiranja koje se uobičajeno radi prije premještaja pacijenta iz bolnice u neku drugu ustanovu, poput zdravstvenog stacionara ili doma za starije i nemoćne, izvijestili su u četvrtak poslijepodne iz pulske Opće bolnice.

Među mogućim uzrocima ističu opuštanje pojedinaca pri poštovanju poznatih protuepidemijskih mjera koje su još na snazi, od higijene ruku, distance i discipline nošenja maski, te povećanu fluktuaciju drugih osoba unutar bolnice.

Bolan povratak u normalu

Opća bolnica u Puli u posljednje vrijeme postupno se vraća u “relativno normalno funkcioniranje” s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju u županiji pa je “s tim u skladu, u kontroliranim uvjetima, omogućeno i obavljanje učeničke prakse za zdravstvene škole, posjeti hospitaliziranim pacijentima te pratnja pri porođaju”.

Ističu kako su svjesni da postupno vraćanje normalnijem životu pozitivno djeluje na psihofizičko zdravlje cijele zajednice, a posebno na ranjivu skupinu pojedinaca, one oboljele.

Međutim, dodaju iz bolnice, rizici zaraze nisu nestali jer “i najmanji propust u pridržavanju protuepidemijskih mjera može nas vratiti, nepotrebno, unatrag”.

Pridržavanje mjera, posjeti u bolnici

Bolnica poziva građane da se tijekom posjeta bližnjima u bolnici strogo pridržavaju svih mjera koje su na snazi, što se posebno odnosi na broj onih koji istodobno mogu biti u posjetu bolesniku, na trajanje posjeta te na nošenje osobne zaštitne opreme cijelo vrijeme.

Mole sve pojedince koji imaju i najslabiji simptom COVID infekcije (temperatura, hunjavica, kašalj, grlobolja, glavobolja) da ne dolaze u posjet svojim bližnjima.

Svjesni smo činjenice da su to stroža pravila, ističu iz pulske Opće bolnice i dodaju da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: