Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

U SISKU FRIZIRALI GRADSKI PRORAČUN? Na RTL-u objavili e-mail za koji tvrde da je prvi ovakav dokaz napuhivanja budžeta

RTL-ova novinarka Marijana Čikić ekskluzivno je otkrila malverzacije koje se događaju u Gradu Sisku, a vezane su za proračun, navode na toj televiziji. Priča je to, kako javljaju, objavljena u izdanju informativnog magazina “Potraga”, koji se emitirao u srijedu.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izbjegavala je, kako navode, gradske obveze kad bi čula da će se na nekom događanju pojaviti i ekipa RTL-a. Ali sjednicu Gradskog vijeća i predstavljanje proračuna za 2020. godinu teško je mogla izbjeći.

Novinarska ekipa “Potrage” uputila se u Sisak jer su u ekskluzivnom posjedu maila u čijoj prepisci sudjeluju gradonačelnica i svi njezini pročelnici, a u kojem dogovaraju kako će frizirati proračun.

– U 2020. godini realni prihodi koje možemo očekivati od komunalne naknade su 56 milijuna, mi smo prikazali da ćemo dobiti 71.513,926 kuna. A trošimo 93.908.205, odnosno potrošili bi 38 milijuna kuna koje nemamo – dio je maila u čijem posjedu je ekipa RTL-ove “Potrage”.

Ova je prepiska nastala prije nešto više od mjesec dana. Proračun se izglasavao u petak. Oporba je, i prije nego što je ikome pokazan mail iz kojeg je jasno da će i vijećnicima i građanima servirati napuhane iznose, znala da će se proračun frizirati. Jer tako to, sumnja se, odavno svi rade. Ali dokaza u ovakvom obliku dosad nije bilo, navode na RTL-u.

RTL

 

Ekipa RTL-a provjerila je jesu li se iznosi iz spornog maila obistinili u prijedlogu proračunskih prihoda. Redom su potvrdili kako su planirani prihodi 75 milijuna, nešto više od onog planiranog u mailu. Iznos se, kako navode, napuhao za još 3,5 milijuna kuna i jasno je, tvrde, da je dogovor o friziranju stvaran. Iznosi su, kažu, apsolutno nerealni, što je, kako upozoravaju, jasno i iz

Izvor vijesti

Slični postovi: