Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Sisku velika mobilizacija vatrogasaca, građevinara, komunalnih tvrtki

U Sisku su jutro mnogi dočekali u svojim automobilima. Slika grada su razrušeni krovovi, popucali zidovi. 150 ljudi je smješteno u sportskoj dvorani. U gradu je velika mobilizacija vatrogasaca, građevinara, komunalnih tvrtki, pokušava se sve raščistiti kako bi se život koliko toliko vratio u normalu.

➡️ Niz novih potresa zatresao Banovinu
➡️ Petrinja: “Nije dobro, evo trese, evo trese opet”

– Konkretno spašavamo što se spasiti da, uklanjamo dimnjake, zabatne zidove i klime. Vatrogasci su došli iz cijele Hrvatske. Najveći problem je kaže – što je u minuti ostao bez svega. Jučer je bio plač. Ali hvala bogu, živi smo. Ovo što je porušeno – popravit ćemo, kazao je gospodin Šarec, Siščanin koji u centru grada ima građevinsku tvrtku. Njegovih deset inženjera je na terenu, a ured su preselili u skladište i tako spasili kompjutere, kaže. 

Vodoopskrba i opskrba strujom se ustabilila, izvijestio je Eugen Husak.

Noć je bila mirna od 2 do 5, 5,30. Do ovih jačih potresa jutros, od kad više ne spavamo. Smjestili smo ljude po dvoranama, na sigurnom su, no ima onih koje nismo uspjeli uvjeriti da napuste svoje domove, rekla je Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska.

– I dalje se raščišćavaju nogostupi i promenice, a još će se vidjeti postoji li mogućnost da se od sutra otvore i vrtići kako bi roditelji imali jednu brigu manje ako moraju na posao.  Cijelu noć dočekivali su pomoć iz svih područja Hrvatske, ali ljude se moli za strpeljenje dok ne se utvrdi što je najpotrebnije.

– Odjeće imamo dovoljno, prioritet je voda i konzervirana hrana. Zatražit ćemo i grijane šatore od Civilne zaštite, jer građani svako malo izlaze van i želimo da pogotovo stariji građani budu na suhom i toplom.

Kod nas je, dodaje, bolja situacija nego u Glini i Petrinji. Imali smo pet osoba s

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: