Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

U srijedu na moru većinom sunčano, na kopnu česta magla, pa ponegdje kiša

U srijedu ujutro na kopnu česta magla – stoga upozorenje vozačima, zatim sunce, vedrina te sve češći oblaci, a krajem dana sa sjeverozapada dolazi i kiša. Bit će je još i u prvom dijelu svježijeg nam četvrtka, osobito u unutrašnjosti, a podno Velebita zbog jake bure može biti problema u prometu.

Od petka u većini krajeva suho i sunčanije, od nedjelje i danju toplije, uz južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, ali na sjevernom dijelu i novi oblaci, ponegdje i kiša.”, sažeta je prognoza koju je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Tomislavova detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Na Jadranu većinom sunčano, a na kopnu jutro česta magla, pa ponegdje kiša

Tomislav Kozarić, dipl. ing.: “Srijeda će na istoku Hrvatske početi uz maglu i niske oblake, a zatim će biti uglavnom suho, uz sunčana razdoblja i slab istočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, najviša dnevna oko 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, ujutro često i maglovito. Navečer i u noći sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom, te umjerenim sjevernim vjetrom. Najniža temperatura oko 12 °C, a poslijepodne između 21 i 23 °C.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu. Ujutro po kotlinama Like mjestimice magla, a u drugom dijelu dana u Gorskom kotaru ponegdje malo kiše. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu početkom i krajem dana umjerena bura, uglavnom podno Velebita. Dnevna temperatura niža nego u utorak, osobito na moru, gdje najvjerojatnije neće biti viša

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: