Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

U utorak toplo, gdjegod i vruće, ali mjestimice i malo kiše

“U utorak će bit uglavnom sunčano i prosječno toplo, ali ne i posve stabilno vrijeme pa uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše i zagrmjeti, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će to vjerojatno biti i posljednje kapi kiše na obali u prvom tjednu kolovoza.

Od srijede stabilnije i sve toplije. Potkraj vikenda moguće je osvježenje, na Jadranu i bura, no ta prognoza nije još pouzdana. Znatno je pouzdanija ona novog vala vrućine. Ne odveć izraženog, ali sunčani dani bit će vrući, na Jadranu noći i “tropske.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju “Vrijeme” pripremio Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Izidorova detaljnija, u ponedjeljak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U utorak barem djelomice sunčano, toplo, gdjegod i vruće, ali mjestimice i malo kiše

Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys.: “U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice ili čak pretežno sunčano, no manje stabilno nego prošlih nekoliko dana. Moguć je poneki pljusak – osobito popodne i izraženiji. Vjetar do umjeren sjeverozapadni. Ujutro od 15 do 17 °C, a danju oko 30 °C.

Iako često suho i djelomice sunčano, u središnjoj Hrvatskoj bit će i promjenjivo. Mjestimice će pasti malo kiše, a iako sporadični, pljuskovi praćeni grmljavinom mogu biti i izraženiji. Jutro će biti manje svježe od onoga u ponedjeljak, a najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom od 28 do 30 °C.

Na zapadu barem djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimične kiše bit će osobito u gorju, već od jutra, a lokalni pljuskovi mogući su i u unutrašnjosti Istre te na širem riječkom području. Vjetar slab, pod

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: