Petak, 1 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

U Varaždinu se ne boje ‘splitskog scenarija’, u vrhu su po procijepljenosti

U Varaždinskoj županiji već je drugi dan zaredom gotovo tisuću novozaraženih, što je golem broj za tu županiju. Ključno će sada biti u kojoj će se mjeri val novozaraženih preliti na varaždinsku bolnicu. Ana, posebno su ugrožene starije, necijepljene osobe. Kakvo je stanje u bolnici i može li se izdržati još jedan pritisak epidemije u Dnevniku HTV-a govorio je ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak. 

– Trenutno se u bolnici nalazi 139 COVID pozitivnih pacijenata a njih 10 je u jedinicama intenzivne njege, kazao je ravnatelj Damir Poljak. Na hospitalizaciju dnevno primaju 6 pacijenata pa Poljak očekuje da će tako biti i idućih dana. Kaže kako kapaciteta i respiratora u bolnici ima dovoljno te podsjetio da su odoljeli i u četvrtom valu te održali hladni pogon i normalno funkcionirali.

Poljak je iznio podatak da je od ukupnog broja zaposlenih (1900) trenutno je u samoizolaciji ili pozitivno njih 156. Gotovo trećina njih su zdravstveni djelatnici. Na pitanje boji li se ‘splitskog scenarija’ kazao je kao se uvijek mora biti oprezan, ali i podsjetio da je Varaždinska županija u vrhu po procijepljenosti sa 71,2 posto.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: