Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U većinom topliju srijedu najprije česte oborine pa razvedravanje

“I u nastavku travnja, pravo travanjsko – promjenjivo vrijeme, gotovo svakodnevno uz sunčana razdoblja i povremenu kišu, ali i postupno toplije, osobito od četvrtka, kad će ujutro na kopnu još biti slabog mraza.

Najčešće i najobilnije kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, u većini će krajeva vjerojatno biti u petak, na Jadranu i u drugom dijelu četvrtka. Tih će dana na Jadranu puhati jako jugo, a u većini unutrašnjosti vjetrovitiji će, uz jugozapadnjak, biti vikend.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za kratku emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Tomislavova detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U većinom topliju srijedu najprije česte oborine pa razvedravanje

Tomislav Kozarić, dipl. ing.: “U srijedu u istočnoj Hrvatskoj umjereno do znatno oblačno, u noći i ujutro mjestimice s kišom, a zatim ponekim kratkotrajnim pljuskom. Potkraj dana razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Zbog oblaka, jutro manje hladno nego u utorak.

U noći će kiše još ponegdje biti i u središnjoj Hrvatskoj, a zatim postupno smanjenje naoblake. Kasno poslijepodne najviše sunca. Popodnevna temperatura oko 13 °C.

Na sjevernom Jadranu će se već ujutro razvedriti, a poslijepodne i u gorju, nakon još mjestimične kiše, u višim predjelima i slabog snijega. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura i istočnjak, poslijepodne će oslabjeti. Najniža temperatura od 0 °C u gorju do 9 °C na otocima, a poslijepodne na moru do 17 °C.

U noći i ujutro u Dalmaciji ponegdje kiša, zatim sa zapada postupno razvedravanje. Jugo će već u noći okrenuti na umjeren istočnjak i buru koji

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: