Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

U Zagrebu zaraza ušla u više domova za starije osobe

Autor: M.Š./Hina

21. 10. 2020.   prije 1 sat

Novih 337 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u zadnja 24 sata, a zaraza je utvrđena i kod osam štićenika i dva djelatnika domova za starije, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite. 

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus – epidemija iz minute u minutu

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić kazala je da je srušen novi rekord od 1560 obavljenih testova na koronavirus u jednom danu.

Među novooboljelima su i 10 štićenika i djelatnika domova za starije, dok je zaraza detektirana kod 11 zdravstvenih djelatnika. 

Šikić je napomenula da je zaraza utvrđena u četiri doma za starije s područja Zagreba , a zaraženo je ukupno osam korisnika i dva djelatnika.

– Epidemiološka je obrada u tijeku, podignute su sve mjere kako bi se što prije riješila situacija, da bi se dijagnosticirali pozitivni i provele mjere kako bi se zaštitilo zdravlje građana, rekla je Šikić. 

Također, 118 novooboljelih kontakti su prethodno pozitivnih osoba, za 65 novooboljelih epidemiološka anamneza je negativna, a za 130 slučajeva još traje epidemiološka obrada.

U osnovnim i srednjim školama zabilježeno je 26 zaraženih učenika i troje nastavnika, zbog čega je propisano ukupno 613 mjera samoizolacije.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: