Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Ubojstva koja su šokirala Hrvatsku

Noć jeze u Mlinovima. Prvo se oprostio na društvenim mrežama, a zatim je, kako se sumnja, otac zadavio svoje troje djece – 7-godišnje blizance i 4-godišnjeg dječaka. Nakon što su vidjeli uznemirujuću objavu, građani su pozvali policiju.

– Dolaskom na mjestu događaja na području grada Zagreba, točnije u Mlinovima, u stanu je zatečen muškarac, koji je bio narušenog zdravstvenog stanja i troje malodobne djece, koji nisu odavali znakove života, ističe Nikolina Grubišić iz Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke.

Muškarac je pokušao oduzeti si život. Prevezen je u KBC Sestre milosrdnice.

– Pacijent je obrađen u našem objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, nakon toga premješten u našu jedinicu intenzivne skrbi, gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. Pacijent je sada, mogu reći, stabilno, trenutno nije životno ugrožen, ističe ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Pri svijesti je, nastavlja, a sumnja se da je bio pod utjecajem psihofarmaka. Cijelo vrijeme pod nadzorom je policije. Inače, austrijski državljanin imao je stalno boravište u Hrvatskoj. Obitelj je tijekom 2018. bila u sustavu socijalne skrbi, na obveznom savjetovanju.

– Koji je standardni postupak za sve obitelji koje se razvode. Oni su došli zajednički s unaprijed postignutim dogovorom, dakle sporazumno o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, ističe državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić.

Motivi zločina tek se trebaju utvrditi.

– Mogu biti i visokokonfliktni odnosi među roditeljima, mogu biti i neke situacije u kojima taj roditelj koji počini takvo nasilje želi osvetiti se drugom roditelju, pojašnjava predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić.

Temeljem prvih informacija, ovo zaista spada u domenu osobne psihopatologije. Već sama činjenica da je otac pokušao suicid nakon toga, isto indicira na određene psihodijagnostičke kategorije, dodaje Marina Ajduković iz Studijskog centra za socijalni rad Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Predsjednik Zoran Milanović komentirajući strašno ubojstvo istaknuo je važnost ranog upozorenja na obiteljsko

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: