Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uhićen 63-godišnjak koji je prijetio premijeru

Zbog prijetnje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te nedozvoljenog posjedovanja oružja policija je na području Kutine privela 63-godišnjaka. Muškarac je u više navrata rekao da vjeruje da bi pokojni Bezuk usmrtio premijera da je to mogao te da on o tome mašta. Kod njega je pronađeno i različito vatreno oružje, streljivo i eksplozivne tvari. Priveden je i 48-godišnjak u Zagrebu, također zbog prijetnje premijeru putem društvenih mreža. U njegovu mobitelu policija je pronašla objavu u kojoj Andreju Plenkoviću prijeti smrću.

Ravnateljstvo policije za 16 sati najavilo je konferencija za medije predstavnika policije i nadležnog državnog odvjetništva, a vezano uz istraživanje kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu svetog Marka.

Priveden 63-godišnjak

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijetnja” na štetu predsjednika Vlade RH te kazneno djelo “Nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce, već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo da je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Policija u Zagrebu dovršila kriminalističko istraživanje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: