Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uhićeno 5 osoba, pretražen stan i automobil Patrika Šegote, bivšeg šefa Gradskih groblja Zagreb

Uskok i policija potvrdili su da je zbog koruptivnih kaznenih djela na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području jutros uhićeno pet osoba. Među njima je uhićen bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota u Dubrovniku. Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je da Šegotu prevoze u Zagreb te da je policija pretražila njegov dom u Dubrovniku, a to će učiniti i u Zagrebu. 

U tijeku je pretres i ureda Gradskih groblja Zagreb, gdje je Patrik Šegota prošle godine podnio ostavku na dužnost voditelja podružnice.  

Među pet uhićenih je i navodno Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja

Šegota je, kako javljaju mediji, uhićen u Dubrovniku te je na putu za Zagreb gdje ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi. 

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije. Mediji su problematizirali što su sve četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: