Srijeda, 27 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

UMIROVLJENI ŠEF POLICIJSKOG ODSJEKA ZA POTRAGE UPUTIO APEL DOLAČKOM ‘Željko, predaj se! Ako si profesionalac, a tvrdiš da jesi, napravi prvi korak’

Željko, predaj se! Nazovi 192 i reci kolegama gdje si da dođu po tebe ili dogovori predaju s odvjetnikom. Ako si profesionalac kako si to uvijek tvrdio, ti budi taj koji će napraviti prvi korak – poručuje Željko Pul, umirovljeni načelnik Odsjeka za potrage PU zagrebačke i bivši kolega nepravomoćno osuđenog policajca.

Budući da je njegov bivši kolega sada bjegunac, pitali smo ga kako bi on organizirao potragu za Dolačkim.

– Čudim se da ga policija već nije pronašla. Naime, moglo se pretpostaviti da bi kazna mogla biti viša od pet godina zatvora, da slijedi obavezan pritvor. Želio bih pojasniti da policija ima na raspolaganju, kako se to kaže, “operativno-tehničke radnje” prema Zakonu o policiji i prema pravilnicima.

U policiji radi još puno njegovih kolega i moralo bi se znati, osim službenih adresa, i sva mjesta na koja inače zalazi, gdje bi i kod koga mogao naći utočište, lokale u koje zalazi, s kim se druži, tko bi mu mogli biti jataci. Ali, policija je morala biti korak ispred Dolačkog – smatra bivši šef Odjela za ciljane potrage.

Dolačkog su, kaže Pul, kolege u civilu mogli i diskretno pratiti i nadzirati, mogu mu locirati kretanje i tehničkim pomagalima putem mobitela ili imati doušnika koji bi im mogao javiti gdje je Željko Dolački.

Iako formalno za Dolačkim traga cijeli policijski sustav jer je tjeralica za njim u informacijskom sustavu MUP-a, ipak glavnu riječ imaju ljudi iz Odsjeka kojim je nekad rukovodio i Pul. To su policajci koji ciljano traže bjegunce, prikupljaju informacije o njima, od teleoperatera mogu zatražiti podatke gdje su im posljednji put locirani mobiteli, iako su ugašeni, ili gdje je posljednji put viđen njihov automobil. Buduće da je u Zagrebu gradski sustav nadzornih kamera na javnim površinama povezan u jedinstveni sustav, mogu provjeriti i je li Dolački zabilježen na nekim snimkama kamera.

Željko Pul smatra da će Dolačkog, ako se ne odluči predati, kolege vrlo brzo locirati i uhititi.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: