Petak, 24 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Uništena dječja bolnica u opkoljenom Mariupolju, Ukrajina za napad okrivila Rusiju

U opkoljenom gradu Mariupolju bombardirano je rodilište i dječja bolnica, izvijestile su ukrajinske vlasti koje su za to okrivile Rusiju. Tvrde da je ozlijeđeno najmanje 17 osoba. Kod drugih gradova otvoreni su humanitarni koridori za civile, no evakuacija slabo napreduje. Uznemirenost je izazvala vijest da je nuklearna elektrana u Černobilu ostala bez struje. Ipak, Međunarodna agencija za atomsku energiju smiruje situaciju – radijacija nije povećana. Upozoravamo na uznemirujuće snimke u sljedećem prilogu:

● Invazija Rusije na Ukrajinu ulazi u treći tjedan. Civili se djelomično uspijevaju evakuirati, no ruski napadi ne posustaju.

● Iako je dogovoren 12-tosatni prekid vatre, čini se da se primirje ne poštuje.

●  I dalje se vode žestoke borbe, prije svega za Kijev i Harkiv.

●  Na 6 ratom najteže pogođenih područja, otvoreni su humanitarni koridori za civile, no evakuacija slabo napreduje.

●  Ukrajina opet optužuje Rusiju da blokira izlaz iz opkoljenog Mariupolja, a predsjednik Zelenski objavio je da je u tom gradu bombardirano rodilište i dječja bolnica – 17 je ranjenih, među njima i žena koja se upravo porađala.

●  Agencija Fitch ponovno je snizila kreditni rejting Rusije, ovaj put s ocjene ‘B’ na ‘C’, gurnuvši ga u takozvani status smeća. 

● Ruski napadači imaju u Ukrajini premoć u zraku. Zato je Ukrajina zatražila od zapadnih država da joj stave na raspolaganje borbene zrakoplove. Ukrajinski piloti prošli su obuku za upravljanje MiGovima 29, a takve zrakoplove Poljska je ponudila SAD-u da ih preda Ukrajinicima. Poljska je ostala osamljena u želji da svoje borbene zrakoplove MIG 29 pošalje u američku zrakoplovnu bazu u Njemačkoj, preda SAD-u, a oni Ukrajincima. 

Uništena dječja bolnica u Mariupolju

Dan u kojem je profunkcionirao koridor za 7000 civila iz Sumija završio je viješću o bombardiranju rodilišta i dječje bolnice u opkoljenom Mariupolju iz kojeg je izlaz navodno onemogućen.

Lokalne vlasti posljednjeg neosvojenog grada na azovskom priobalju, koji

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: