Subota, 27 veljačeStranica o Hrvatski
Shadow

Upečatljive zelene kuhinje koje potpuno odskaču od klasike

Ne postoji mnogo boja koje izgledaju toliko svježe u prostoru poput zelene. Naime, to je boja obnove i rasta, a sve je veći trend u interijerima jer smiruje. Zbog te i još mnogo drugih njezinih karakteristika, zelena je jedan od favorita mnogih dizajnera interijera te je isti često koriste pri uređenju domova.

Dolazi u raznim tonovima, od svijetlozelene do tamne boje smaragda. S obzirom na to da je zelena boja gotovo neutralna, slaže se sa gotovo svim drugim bojama i upravo je to jedan od razloga zašto ju je jednstavno koristiti pri uređenju interijera. U nastavku vam donosimo najljepše zelene kuhinje koje će vas osvojiti na prvi pogled, nas zasigurno jesu.

1. Kuhinja koja savršeno kombinira staro i novo.

Foto: Studio McGee

Gotova sivkasta varijanta zelene boje savršen je izbor za kuhinju. Zašto? Pa, prvenstveno jer je ova spomenuta nijansa (a možete ju vidjeti i na fotografiiji iznad!) bezvremenska i tradicionalna te s njom jednostavno ne možete pogriješiti. Cijeli dojam ‘upotpunili’ su crni mat detalji koji tako ovu, naizgled jednostavnu kuhinju, pretvaraju u pravu oazu uživanja i glamura!

2. Zelena kuhinja u pomalo dramatičnom štihu.

Foto: Ariana Tennyson

 

Za ovu kuhinju tamnozelene boje bez sumnje možemo reći da je sve, samo ne jednostavna ili dosadna. Upravo suprotno, svojom tamnijom nijansom i u kombinaciji sa sjajnim površinama cijelom interijeru daje dašak glamura. Bijeli zidovi tu su da kuhinjski prostor učine još vedrijim i time sačuvaju dojam prostranosti.

3. Kombinacija zelenih i bijelih elemenata.