Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Uz 17. Oskar znanja i poruka – Rad s darovitom djecom početi što ranije

Oskari znanja najveća su i najprestižnija priznanja učenicima u Hrvatskoj za njihove velike uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove godine dodijeljeni su 17. put, uz poruku s online dodjele u petak da rad s darovitom djecom treba početi što ranije.

Zbog epidemioloških razloga i ova dodjela, kao i prošlogodišnja, priređena je online te je Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO), koja i dodjeljuje oskare znanja, pripremila posebnu emisiju “Oskar znanja” posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021. koja se mogla pratiti na Youtube kanalu i na Facebook stranici “Oskar znanja”.

231 oskarovac s državnih i njih 88 s međunarodnih natjecanja

Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je ukupno 231 učenik i učenica, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 88 učenica i učenika, uvodno je istaknula ravnateljica AZOO Dubravka Brezak Stamać. Dodala je kako su se nadali da će se ove godine moći uživo susresti s oskarovcima, te su zato i dodjelu, umjesto u lipnju, odgodili za rujan.

Ustvrdivši da je riječ o najvećim i najprestižnijim priznanjima u Hrvatskoj za postignute vrsne rezultate učenica i učenika, Brezak Stamać rekla je kako za to treba posebice zahvaliti i njihovim učiteljima i mentorima koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja. Poručila je učenicima da “budu uporni, igraju ‘fair play’ i budu ono što jesu”.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak napomenuo je kako se “Oskar znanja” već ukorijenio u hrvatski obrazovni sustav. Istaknuo je da mjerodavno ministarstvo surađuje s AZOO-om i društvima koji potiču stjecanje vrhunskih rezultata u znanju i umjetničkim postignućima učenika. Paljak smatra da darovitu djecu treba prepoznati što je moguće ranije i što prije početi s njima raditi. S tim u vezi, najavio je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: