Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

[UŽIVO] Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Prigodan program u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja HRT donosi u specijalnoj emisiji. Pratite javljanja naših reportera i priče o onima koji su stvarali Hrvatsku. Posebna emisija na programu je od 8:15 na Prvom i Četvrtom programu HTV-a te na Prvom programu HR-a. Uživo iz Knina:

Zbog epidemioloških mjera središnja proslava u Kninu premještena je s glavnog gradskog trga na stadion Nogometnog kluba Dinara.

Na glavnom gradskom trgu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95. te novog spomenika braniteljima koji su poginuli i nestali u Oluji.

Središnja svečanost održava se na nogometnom stadionu u Kninu. Okupilo se tisuću gostiju, među kojima i trojica predsjednika – Vlade, Sabora i države. Sa stadiona se pratilo i podizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi. 

Nakon podizanja zastave, pročitana su imena 241 poginulog i dvojice nestalih hrvatskih branitelja tijekom Oluje. Ona su utisnuta na jučer otkrivenom spomeniku na središnjem kninskom trgu.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sinoć je na kninskoj tvrđavi primio ratne zapovjednike i dodijelio odličja.

Baklje su sinoć obasjale Rijeku. U spomen na 222 poginula branitelja iz Primorsko-goranske županije, riječka Armada zapalila je jednako toliko baklji na riječkom lukobranu.

Bakljada je organizirana i u Metkoviću. Veterani Četvrte gardijske brigade iz Dubrovačko-neretvanske županije zapalili su 26 baklji i na mostu izvjesili zastavu brigade, ispod koje su doveslali u neretvanskoj lađi u kojoj će se u subotu natjecati na tradicionalnom Maratonu lađa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: