Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

[UŽIVO] Kolona sjećanja u Vukovaru i Škabrnji

Trideset je godina prošlo od dana pada grada čiji su branitelji tijekom 87 dana opsade pružali otpor nadmoćnijem neprijatelju, tada trećoj oklopnoj sili Europe. Približno dvije tisuće njih odolijevalo je napadima 30 tisuća srpskih rezervista i četnika – i time dalo potrebno vrijeme ostatku Hrvatske da se pripremi za obranu. U agresiji na Vukovar poginulo je više od 2700 ljudi. U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje HTV je pripremio specijalnu emisiju koju uživo možete pratiti na HTV1 i HTV4 od 09:30 do 12:30. Uživo ju prenosimo i na našim online platformama: Facebook stranici HRT Vijesti i HRTi.

Svijeće za Vukovar gorjele su sinoć u mnogim hrvatskim gradovima, u ulicama koje nose ime grada heroja. Posebno dojmljivo bilo je na vijaduktu Dubračina, iznad Crikvenice, gdje su zapaljene baklje u sjećanje na one koji su izgubili život u Vukovaru i Škabrnji.

Danas se prisjećamo i žrtava Škabrnje. Prije trideset godina zločinci su zvjerski ubili četrdeset troje mještana, među njima i petnaest branitelja, a selo spalili. Škabrnjani o svemu i danas teško govore. Strašni zločini za njih su i dalje živa rana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: