Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

[UŽIVO] Preminulo 50 osoba, 7094 nova slučaja zaraze

U posljednja 24 sata zabilježena su 7094 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 31.689. Na bolničkom je liječenju 1786 pacijenata, od kojih 234 na respiratoru. Preminulo je 50 osoba. U cijeloj zemlji povećan je intres za cijepljenje. U Zagrebu se otvara novih 8 punktova a u Splitu se čeka na kiši u redovima. Ministar Beroš kazao je kako se nalazimo na vrhuncu 4. vala, ali i da ne znamo još što nas čeka. 

Strože mjere od danas na snazi

Od danas su zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima na kojima je više od 50 osoba, osim onih na kojima sudjeluju osobe koji imaju COVID potvrdu. Obvezno je i nošenje maske te održavanje razmaka.

Javna okupljanja na otvorenome mogu se organizirati za više od 100 sudionika samo ako svi imaju EU-ovu digitalnu COVID potvrdu. Iznimno, na otvorenome će se moći održavati događaji za više od 100 osoba samo uz odobrenje HZJZ-a, koji će izraditi epidemiološki okvir. Iznimka će biti, primjerice, vukovarska Kolona sjećanja.

Uz već opisana ograničenja, na zaustavljanje virusa pokušat će se utjecati i daljnjom, širom primjenom COVID potvrda. Od 15. ovog mjeseca one će biti obvezne za zaposlenike javnih i državnih službi, ali i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama. Tako se bez potvrde o cijepljenju ili preboljenju ili negativog testa neće moći, primjerice, na šalter u pošti, Fini, ali ni u policiju i na sud. Nove mjere uvode se kako bi se povećao broj cijepljenih i smanjio pritisak na bolnički sustav. 

Škola na daljinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u 5 županija mještoviti model 

Većina županijskih stožera odlučila je da se učenici nakon jednotjedne stanke vraćaju u školske klupe. Nastava na daljinu održavat će se jedino u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Osječko-baranskoj odlučili su se za mješoviti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: