Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

[UŽIVO] Pupovac o napadu na dijete u Vukovaru: Nema opravdanja za taj nasilnički čin

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac sazvao je u petak izvanrednu konferenciju za medije, zbog ovotjednog napada iz mržnje na dječaka u Vukovaru.

– Sazvao sam ovu pressicu jer nakon moje jučerašnje za jednu televiziju i statusa na FB potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, nekima nije bilo dovoljno kako su iz SDSS-a reagirali na jedan nemio događaj koji se dogodio u Vukovaru prije nekoliko dana kada je jedna odrasla osoba izudarala dječaka samo zbog toga što je imao masku na kojoj je bilo obilježje koje se toj osobi nije svidjelo. Želim ponoviti što smo kazali, takav događaj je za svaku osudu. Napad na maloljetnu osobu ili odraslu samo zbog toga što je netko na komadu svoje odjeće imao obilježje koje se nekome ne dopada predstavlja alarmantan čin netolerancije, agresivnosti i nepoštivanja razlika koje među nama moraju postojati kad su posrijedi bilo navijačke, bilo političke ili neke treće razlike i simboli koji te razlike manifestiraju.

– U ime SDSS-a želim porodici ovog dječaka izraziti još jedanput našu ispriku što je njihovo dijete doživjelo u jednom svakidašnjem poslu koje je obavljalo, a to je kupovina kruha i isto tako želim kazati da ne može postojati nikakvo opravdanje za ovaj nasilnički čin neovisno o tome što i kako je osoba koja je posegla za nasiljem proživljavala ili je proživljavala njezina obitelj tijekom ratnih godina. To ne pripada u ponašanje koje se može bilo čime opravdati, rekao je Pupovac.

– Politički piromani u Vukovaru i na drugim mjestima koji mene i pripadne SDSS-a ili drugi prozivaju da ne reagiramo na svaku vatru koja nastaje kao rezultat njihova političkog piromanstva bi trebali shvatiti da su oni ti koji neprestano potpiruju i kod navijača različitih klubova i kod pripadnika različitih političkih orijentacija tu vrstu netolerantnih nasilnih radnji. Krajnje je vrijeme ili da

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: