Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

[UŽIVO] Velika akcija USKOK-a, uhićeni brojni bliski suradnici Milana Bandića, priveden i glavni ravnatelj HRT-a

Od ranog jutra u Zagrebu traje velika akcija USKOK-a i policije u kojoj su uhićeni brojni bliski suradnici bivšeg zagrebačkog gradobačelnika Milana Bandića. Sumnjiče se za brojne koruptivne radnje iz vremena bivše gradske uprave. Osim njih, uhićen je i glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije Kazimir Bačić.

U srijedu ujutro privedeni su i suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića – Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”. Uhićena je i bivša suradnica pokojnog Milana Bandića Ana Stavljenić-Rukavina (81), koja je obnašala dužnost potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine i predsjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Izvršene su pretrage stanova i prostora nekih osumnjičenika za koje se pretpostavlja da će nakon njih biti privedeni na ispitivanje u Uskok.

Jelena Bokun za Dnevnik u podne HTV-a javila se ispred Gradskog poglavarstva. Kako se čini, ova najnovija akcija Uskoka ima dva kraka – prvi seže upravo u zagrebačku Gradsku upravu, ali onu bivšu.

Istražitelji su pročešljavali razdoblje od kraja prošle godine pa do prve polovice ove, a sumnjaju u malverzacije vezane uz organizaciju zagrebačkog Adventa.

U ovim trenutcima ne zna se što se glavnom ravnatelju HRT-a službeno stavlja na teret, no neslužbeno doznajemo kako to nema veze s poslovanjem HRT-a, nego sa stanom u središtu grada.

Kazimir Bačić nešto prije podneva napustio je u pratnji policije svoju kuću na Tuškancu nakon što je u njoj izvršena ptretraga te je prevezen, vjeruje se, na zagrebačke Oranice. 

Za Anu Stavljenić-Rukavinu sumnja se, neslužbeno se doznaje, da je namjestila natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak.

Događaj pratite iz minute u minutu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: