Subota, 9 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

Vatrogasci cijelu noć čuvali požarište u Vrpolju kod Šibenika

Lokaliziran je požar u Vrpolju kod Šibenika, a vatrogasci su noćas čuvali požarište. Vatra je zahvatila oko 100 hektara guste borove šume. Gasilo ju je 60 vatrogasaca, a pomagala su im čak četiri kanadera i tri air-tractora. U jednom trenutku približila se kućama, no one su obranjene. Policija je zbog požara privela jednu osobu.

U sedam mjeseci ove godine, u odnosu prema prošloj, zabilježeno je gotovo dvostruko više požara. Vatrogascima na tlu često pomažu i zračne snage koje su od početka protupožarne sezone sudjelovale u gašenju 91 požara, pri čemu su ostvarile oko 5 tisuća letova i izbacile više od 25 tisuća tona vode.

Najviše su bile angažirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje su gasile 27 požara, te u Zadarskoj – 21. U Šibensko-kninskoj županiji intervenirale su 18 puta, a u Istarskoj 11. Naše protupožarne snage gasile su i požare u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: