Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Veleposlanica Anica Djamić: Ukrajincima jako puno znači što smo tu

U Lavovu je još 6 veleposlanika zemalja EU. Tu su Francuska, Italija, Litva, Latvija, Mađarska i Hrvatska. Od ostalih zemalja ima ih još 7-8 i mi se konzultiramo, razmjenjujemo informacije. Svatko od nas je u konzultaciji sa svojim glavnim gradom i odluku o tome hoće li se veleposlanstvo razmještati donosi svaka zemlja bilateralno donosi, rekla je za HRT hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić

Na pitanje može li diplomacija zaustaviti sukob odgovorila je kako su se svi nadali da će rat brzo završiti i dovesti za pregovarački stol obojicu predsjednika.

– To se nije dogodilo, napadi su nastavljeni, a mi kao diplomati imamo veliku zadaću da prenosimo ono što nam državni dužnosnici Ukrajine prenose i mole da u svojim zemljama ishodimo podršku za njih. To je sada naša uloga, kazala je Djamić.

Govoreći o Ukrajini kao prijateljskoj zemlji kazala je kako je “sve, pa i njezin ostanak u Lavovu, ima za cilj političku i prijateljsku poruku ukrajinskim ljudima i zemlji”. Dodala je da joj Ukrajinci u razgovoru kažu kako im jako puno znači što su tamo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: