Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Veleposlanica iz Lavova: Slijede mirniji dani dok neprijatelj ne odluči ponovno napasti

Veleposlanica Republike Hrvatske u Ukrajini Anica Djamić javila se iz Lavova za Dnevnik HTV-a i rekla kako se neki strah uvukao među stanovništvo jer je “sve došlo iznenada” te da danas nije bilo uzbuna.

Ruski projektili pogodili su sinoć elektrane u Lavovu. O napadima izvješćuju i iz regija u središtu i na zapadu Ukrajine. Cilj je željeznička mreža, važna za opskrbu oružjem ukrajinskih snaga na istoku zemlje. Anica Djamić naglasila je da se stanovnici odgovorno ponašaju i bilo gdje da se nalaze, traže najsigurnije sklonište.

– U vrijeme napada, u kojem su pale četiri rakete na Lavov, bili smo u skloništu. Čuli smo detonacije, iako je to bilo dosta blizu, one su se činile daleko. Razorile su trafostanice, zato je dobar dio grada ostao bez struje, neki i bez interneta. U našem dijelu grada sve smo imali. Neki lagani strah se u nas uvukao jer sve je došlo iznenada. Danas nije bilo uzbuna. Sada će opet nastupiti mirniji dani dok neprijatelj ne odluči ponovno napasti, naglasila je.

Izvještaji govore o oštećenoj željezničkoj infrastrukturi, vlakovi kasne.

– To je bilo dosta kratko, željeznički promet brzo je normaliziran, tako da nema većih posljedica, dodala je.

Postoje indicije da bi se neka veleposlanstva mogla početi vraćati u Kijev. Rekla je kako su planovi da se to dogodi što prije.

– Svaki veleposlanik koji je akreditiran u Ukrajini, bilo gdje da se nalazi, želi se vratiti u Kijev. To je srce političkog i društvenog života, usprkos mjerama koje su posebne, vlada policijski sat. Mi ćemo donijeti odluku, a ona ovisi o sigurnosnim mjerama, istaknula je.

Naglasila je kako u ovoj situaciji ništa nije predvidivo.

– Morat ćemo čekati da vidimo što će se dogoditi. Uvijek postoji određeni rizik, ne možemo ništa vezati uz datume, zaključila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: