Subota, 27 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Velika bitka za Kijev, ruskoj vojsci naređeno da proširi ofenzivu u svim smjerovima

“Kijev je pod kontrolom ukrajinske vlade, a u središtu grada nema ruskih vojnika” – poruka je kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička tijekom trećeg dana ruske invazije na Ukrajinu. Iza Kijevljana, još je jedna neprospavana noć, raketni napadi i ulične borbe. Glavni grad produljio je policijski sat, vlasti upozoravaju da će se svaka osoba koja se nađe na ulici između 17 sati poslijepodne i 8 sati ujutro biti smatrana neprijateljem. Istodobno Kremlj poručuje da je Ukrajina odbila pregovore, te da nastavljaju s ofenzivom.

Borbe se vode na ulicama u središtu grada, a iako Rusija tvrdi da ne gađa civilne objekte, raketom je pogođena stambena zgrada. Sve je više žrtava, među kojima, prema pristiglim informacijama, nažalost ima i djece. Američki mediji pišu da je predsjednik Zelenski odbio ponudu Washingtona da ga evakuira iz Ukrajine. Poručio je da je “borba ovdje” i da mu “treba streljivo, a ne prijevoz”, a jutros je pozvao Ukrajince da se bore za Kijev.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: