Nedjelja, 31 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VELIKI TEST AUTO KLUBA Ljubav između Hrvata i Škode Octavije ulazi u 4. etapu. Otkrivamo je li Čehinja ponovo spremna za vrh top liste najprodavanijih

Izvijestili smo o njoj sve sa svjetske premijere krajem prošle godine u Pragu, kad smo je prvi put vidjeli uživo i mogli sjesti za upravljač.

Međutim, ovog proljeća propustili smo standardne, prve vožnje za novinare u Grčkoj jer su bile otkazane zbog korona virusa (kao i sve ostale dinamičke prezentacije). No, sad je stožerni model Škode u 4. generaciji stigao u Hrvatsku, a novi smo novi češki bestseller testirali tjedan dana na hrvatskim cestama. Više nego dovoljno, ne samo za prve dojmove, već i puno više od toga… Evo i našeg testa…

Čim je nova Škoda Octavia Combi 1.5 TSI Style Combi stigla pred našu redakciju ponovo je bilo jasno: vremena kad je Škodi pripadala uloga rezervnog igrača unutar koncerna Volkswagen su iza nas.

Krenimo od osnova: češki “razvučeni” kompakt u travnju je stigao i na naše tržište, pa tako i na ovaj test, i to u raskošnoj karavanskoj izvedbi (limuzina stiže za mjesec dana).

Nova Octavia s Golfom VIII dijeli i napredni modularni multimedijski sustav MIB 3 te svu silu napredne elektronike. Kako se u Mladoj Boleslavi nije posezala ručna svjedoče i sitnice poput head-up zaslona, po prvi put uvrštenog na popis doplata na nekoj Škodi, ali i krupnije stvari, poput vanjskog dizajna.

 

Foto: Marko Miščević / CROPIX

U odnosu na prethodnika na tržište puštenog 2012., posebno na redizajnirano izdanje iz 2016. koje je „krasilo“ po mišljenju mnogih neuspjelo eksperimentiranje s razlomljenim prednjim svjetlima, nova Octavia izgleda znatno zavodljivije.

Očekivano, nema tu nekih dizajnerskih izleta kakvi bi mogli biti trn u oku tradicionalnije orijentiranim kupcima, no karoserija rastegnuta na izdašnih 469 centimetara (+2,2 cm u odnosu na prethodnika) već na prvi pogled izgleda skladno. Zasluga je to prije svega nove prednje maske s užim, šire

Izvor vijesti

Slični postovi: