Četvrtak, 11 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Veliko nevrijeme u dijelovima Slavonije, vjetar rušio stabla u Zagrebu

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH izvijestilo je o olujnom nevremenu koje je zahvatilo tri županije. Također, vjetar je rušio stabla i u glavnom gradu.

Požeško-slavonska županija

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je jučer poslijepodne više gradova i naselja Požeško-slavonske županije. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama upućena su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

Zbog velikih količina vode na kolnicima promet se odvijao otežano uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.

Nadležne službe tijekom jutra obavit će sanaciju terena.

Brodsko-posavska županija

U Brodskom Stupniku jučer oko 15:30 sati došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika.

Voda se prelijevala preko ceste i promet se odvijao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina. Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik (3/1) imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal.

Osječko-baranjska županija

Zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20:00 sati vatrogasci DVD-a Kešinci (11/1) imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci (ukupno 6/3). Intervencije su završene u 1:15 sati.

Grad Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je jutros, 10. lipnja zbog jakog vjetra više dojava o srušenim stablima na

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: