Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu interijera: Brigada u finalu Svjetskog Arhitektonskog Festivala u Amsterdamu

„Croatia je Hrvatska – Povijest pišemo sami“, višestruko nagrađivana izložba koja je prošle godine bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič, prvi je hrvatski predstavnik u finalu najprestižnijeg arhitektonskog festivala World Architecture Festival (WAF-INSIDE), koji se ove godine održavao u Amsterdamu od 28. do 30. studenog.

Arhitekt Damjan Geber, kreativni direktor Brigade, održao je prezentaciju projekta uživo pred žirijem i publikom na festivalu te odgovarao na mnogobrojna pitanja oko samog projekta.

„Posebnost izložbe „Croatia je Hrvatska“ je u tome što je bila dovršena tek na dan zatvaranja. Posjetitelji su aktivno sudjelovali u njezinom postavu i svojim su ga malim intervencijama svakodnevno mijenjali. Na taj su način mogli ugraditi i djeliće osobne povijesti i prisjetiti se događaja, mjesta i ljudi koji u njima bude posebne uspomene“, objasnio je.

14.09.2017., Zagreb - Multimedijska interaktivna izlozba “Croatia je Hrvatska” s osvrtom i interaktivnim prikazima brojnih poznatih i nepoznatih detalja iz 133 godine burne hrvatske, zagrebacke i povijesti najstarije hrvatske tvrtke Croatia osiguranja od 16. rujna do 1. studenog bit ce otvorena u tunelu Gric. U glavnoj atrakciji izlozbe tzv. kisnoj sobi cijelo vrijeme pada kisa na cijim se kapima ocrtavaju hologrami Marije Juric Zagorke, A.G.Matosa, bana Josipa Jelacica, djevojke Mande, Vatroslava Lisinskog i drugih povijesnih i kulturnih uglednika. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

PIXSELL

 

izrazito jakoj kategoriji dizajna konceptualnih i umjetničkih interijera, pobijedio je projekt JAC Studios kojemu je na završnoj večeri dodijeljen i Grand Prix za najbolji interijer na svijetu u svim kategorijama.

 

Biti ravnopravan finalist s najboljim svjetskim interijerom, ali i s  općenito jakom međunarodnom konkurencijom u drugim kategorijama velika je čast i priznanje domaćem dizajnu interijera.

 

Neka od poznatijih globalnih imena su BIGNorman FosterZaha Hadid ArchitectsNeri&Hu, itd. U sklopu festivala održana su mnoga zanimljiva predavanja na temu identiteta u arhitekturi danas, a predavači su među ostalima bile i arhitektonske superzvijezde kao Rem KoolhaasDavid AdjayeAaron Betsky i India Mahdavi.

Tim kreativne agencije Brigada uspješnu poslovnu godinu privodi kraju u pobjedničkom tonu, koji ih je u 2018. itekako pratio. Naime, osim plasmana u finale WAF-INSIDE festivala, osvojili su 10 međunarodnih nagrada za razne projekte, od kojih je možda najznačajnija ona Međunarodnog udruženja dizajnera interijera.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: