Subota, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: BLANKA VLAŠIĆ POSTALA VODITELJICA DUHOVNOG TALK SHOWA Pogledajte kako je to izgledalo u prepunoj dvorani splitskog sjemeništa

Proslavljena atletičarka Blanka Vlašić prvi se put u utorak navečer našla u ulozi voditeljice duhovnog talk showa. “Susreti uz riječi” na temu “Moć i nemoć jezika” održani su na splitskom Nadbiskupijskom sjemeništu u dvorani ispunjenoj publikom, od studenata i umirovljenika pa sve do najmlađih.

Kako izvještava Slobodna Dalmacija, nakon uvodne pjesme sestara Ramljak, fra Ante Vučković tumačio je jedan odlomak iz Svetog pisma pa je mikrofonu pristupila Blanka koja je u improviziranom dnevnom boravku razgovarala sa svojim gostima iznenađenja. Kako je kazala, uvijek će to biti laici koji duhom žive vjeru u svojim obiteljima i okruženju u kojem se nalaze.

– Ima različitih susreta, onih uz kavu, na ulici, prirodi… Ali ništa čovjeka ne dotakne tako duboko i tako snažno kao susret riječi. Treba ljudima reći da dođu u sjemenište, jer ćemo se družiti i razgovarati, imat ćemo goste. Jednom riječju, susrest ćemo se, govori Blanka u promotivnom videu puštenom na početku showa.

Prvi je tako bio religijski novinski kolumnist Darko Pavičić, koji je naveo u razgovoru s Blankom Vlašić kako su ga na obraćenje navela njegova djeca te da izbjegava čitanje komentara o sebi na internetu.

– Njih čita moja supruga. To su ljudi koji pišu pod izmišljenim imenima i kukavice koje se nemaju hrabrosti potpisati svojim imenom. Među njima je i vojska plaćenika iz raznih stranaka, zar njima trebamo vjerovati?, upitao je Pavičić, dodavši kako se budi rano jer su mu jutra posebno draga zbog toga što će vidjeti suprugu.

[embedded content]

 

Iduća gošća bila je Marija Šošić, regionalna koordinatorica za Dalmaciju inicijative “40 dana za život” čiji članovi pred bolnicama zagovaraju zaustavljanje abortusa. Marija je ispričala kako je njezina vjera ojačala nakon smrti malenog nećaka koji je preminuo u splitskoj bolnici.

– Nekoliko sati prije nego što je umro, sanjala sam prodoran i stvaran san. Moćan. Ugledala sam na prozoru bijelu golubicu i tada sam znala da mi je nećak preminuo poletjevši u nebo, što mi je brat u telefonskom pozivu nedugo poslije sna i rekao. Pratila me ta golubica idućih osam godina i vjerujem da je poveznica s mojim nećakom, kao da zagovara za mene u onim trenucima kad izgubim vjeru, ispričala je Marija.

Idući “Susreti u riječi” održat će se u prosincu te ožujku i svibnju iduće godine, a sudeći po velikoj zainteresiranosti posjetitelja – nema sumnje kako će i preostala tri susreta s Blankom u voditeljskoj ulozi biti ispunjeni do posljednjeg mjesta, navodi Slobodna Dalmacija.

Blanka, koja će za dva tjedna napuniti 35 godina, vjeri se posvetila 2013. kad joj se dogodila teška ozljeda zbog koje je morala operirati Ahilovu tetivu. Nakon što se ozljedila, prijatelj joj je kazao da je na Poljudu zapalio svijeću pomolivši se za nju svetom Anti, dok joj se brat Marin u to vrijeme povjerio kako je pronašao smisao u vjeri i da se moli za nju. Na Blanku je taj razgovor toliko djelovao da je iduća tri dana, kako kaže, samo plakala što je smatrala svojim pročišćenjem. Isplakala je, tvrdi, svoj prijašnji život, počela odlaziti na svete mise i duhovne obnove, a kad se pričestila ističe da se osjećala “kao da lebdi”, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: