Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO Buknuo požar u stanu u centru Zadra: “To je suho kao barut”

U višestoljetnoj kući u središtu Zadra, na Narodnom trgu, u utorak oko 11.30 sati izbio je požar u jednom od stanova, vatrogasci su obustavili širenje vatre i ostat će na terenu cijeli dan i noć, a stanari su evakuirani, doznaje se od zadarskih vatrogasaca.

Za sada nisu poznati uzrok i okolnosti izbijanja požara, što će se utvrditi očevidom.

Gore dva-tri stana i potkrovlje stare zgrade, rekao je zapovjednik Javnih vatrogasnih postrojbi Željko Šoša za Hrvatski radio Zadar. Požar je izbio u jednom stanu, te je zahvatio još nekoliko stanova i poslovnih prostora te potkrovlje. Vatrogasci su obuzdali širenje vatre na prvom i drugom katu, ali plamen još uvijek tinja i širi se među drvenom konstrukcijom zgrade iz 14. stoljeća, rekao je Šoša Hini.

Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila i, kako najavljuje zapovjednik Šoša, gasit će se cijeli dan i noć jer je riječ o starim, suhim drvenim gredama, trstici i drvenim podovima. Rekao je kako moraju lokalizirati vatru da ne zahvati susjedni krov u Ulici Mihovila Klaića.

– Mislim da smo ga zaustavili kako ne bi išlo dalje, jer je praktički čitav Poluotok jedna požarna zona. S obzirom na to da su drveni podovi, stropovi, trstika i tako, to je suho kao barut, stare zgrade, i to prolazi kroz to. Pokušat ćemo gasiti, ako treba i razbijati potkrovlje kako bi se moglo ući između žbuke i drvenih greda, kako bi ih gasili. Ovdje će se sigurno čitav dan i čitavu noć dogašavati te grede, a ne može se do njih doći, rekao je Šoša.

Stanovnici zgrada su evakuirani.

– Oni su sami pobjegli prije nego što smo mi došli, sami su se izvukli, otišli, nije bilo opasnosti, tim više što je gorjelo na višim katovima. Niži katovi su ostali praktički čitavi, rekao je Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: