Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO, FOTO: KONCERT U ČAST OLIVERU Dvanaest tisuća ljudi plakalo je i plesalo u Spaladium Areni, Gibonni: ‘Ovo večeras je baš kako bi on želija…’

Glazbeni je to spektakl o kojem se priča već nekoliko mjeseci i traži ulaznica više. Oni sretnici koji su uspjeli doći do svoje karte za koncert “Vridilo je” nazvan po albumu i istoimenoj pjesmi Olivera Dragojevića iz 2005. godine okupili su se u subotu navečer u splitskoj Spaladium Areni kako bi odali počast svom najdražem glazbeniku koji je s toliko bezvremenskih hitova zadužio taj grad.

I to baš na njegov rođendan. Da je još uvijek među nama, pjevač bi u subotu imao 72 godine. Sigurno bi i njemu kao i 12 tisuća duša u publici kanula suza niz oči od tolike količine emocija pomiješanih sa srećom i tugom jer “ča je život vengo fantažija”, piše Slobodna Dalmacija.

Split, 071219. Spaladium arena. Koncert Vridilo je u cast Oliveru Dragojevicu. Na fotografiji: koncert. Foto: Nikola Vilic / CROPIX

 

Imao je Oliver plan da rodnom gradu prije točno dvije godine na istom mjestu pokloni dva koncerta koja su se u startu rasprodala. Nažalost, bolest ga je zaustavila u tome da se tih prosinačkih večeri pojavi na pozornici, a ovaj je koncert nastavak priče “Oliverovih 70”.

“Čovika neće bit fizički, ali njegova djela ostaju”, ovim je Oliverovim riječima nešto prije 20:30 sati započeo koncert. Nakon aplauza Splićana, na pozornici je zbor Izvor otpjevao “Trag u beskraju”.

– Danas mu je rođendan, on nas gleda, s nama je tu. Zaplješćimo i čestitajmo mu – rekao je Tedi Spalato prije nego što je počeo pjevati “Zelenu granu s tugom žuta voća”, na što je publika ustala na noge i gotovo jednu minutu pljeskala.

U Arenu su, naravno, došli i Oliverova udovica Vesna Dragojević te sinovi s obitelji.