Nedjelja, 17 listopadaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: ‘JOŠ SAM U ŠOKU, MISLILA SAM DA SAM UMRLA I GOTOVO!’ Raspjevane umirovljenice dobile zlatni gumb za polufinale, Maja Šuput plesala oko šipke!

Iza nas je i druga emisija sedme sezone showa “Supertalent”. Bilo je tu pjesme, plesa i trikova – za svakoga ponešto.

Prvi natjecatelj koji se predstavio žiriju bio je Ron Holsey koji je u Hrvatsku stigao iz Los Angelesa. Ovaj televizijski scenarist iznenadio je glazbenim izborom – zapjevao je ”Ove noći jedna žena” Zlatka Pejakovića. Inače, Ron je strastveni zaljubljenik u balkanski melos, a njegova interpretacija domaćeg hita oduševila je i žiri i publiku.

 

Sinišu Vlahovića, koji inače radi u skladištu automobilskih dijelova, ples je počeo zanimati prije 10-ak godina, a priznaje kako je u ranim počecima sve krenulo sa striptizom. U show su ga prijavili kolege s posla. Njegova je izvedba posebno razveselila publiku, ali žiri nije uspio pridobiti da bi prošao dalje.

Sljedeću plesnu izvedbu priredile su Slovenke iz dua Kamikazete – Eva i Cara iz Novih Gorica, a njihov talent je – pole dance. Svojim akrobacijama osvojile su apsolutno sve.

 

– Jedna drugu držite takvom snagom, vi ste kao dva sumo borca – našalila se Maja, a i ostali članovi žirija bili su impresionirani viđenim.

Šuput je također zabavila publiku tako što se na nagovor Davora okušala u plesu na šipki.

Aleksandr je porijeklom iz Rusije, a njegov talent je nevjerojatna fleksibilnost tijela i jedinstveni akrobatski elementi koje izvodi. Vježba svaki dan po šest sati, talent je otkrio kad mu je bilo 19, a nekoliko godina kasnije prihvatio je ponudu cirkuske skupine da im se pridruži. A kad je stao na pozornicu “Supertalenta”, žiri se nije dugo premišljao oko svoje odluke – poslali su ga u daljnje natjecanje!

 

Iduća natjecateljica žiri je osvojila svirkom na klaviru. Nuo Chang rođena je u Našicama, a počela je svirati već sa šest godina. Iza nje su brojna natjecanja i ostvareni veliki rezultati, a kad je pokazala što zna, bilo je jasno i zašto. Njezin talent prepoznali su i žiri i publika.

– Uz to što jako dobro sviraš klavir, imaš jednu predivnu slatkoću – rekla joj je Martina.

Iduća natjecateljica bila je Sanda Sandali, koja kaže da je još odmalena pokazivala veliku nadarenost za umjetnost, a i potječe iz glazbeno talentirane obitelji. Iako je Martina od ove natjecateljice očekivala puno, nije skrivala koliko se razočarala, a i Davor joj je iskreno rekao da smatra kako bi bilo bolje da se nastavi baviti modom.

– Ja vas doista, ali doista, više nikad ne želim čuti – rekla je vidno uzrujana Martina.

 

Hrvoje Vekić iz Rogoznice po zanimanju je kuhar, ali ples je njegova strast koja mu pomaže zaboraviti na sve životne probleme. Dosad ga nitko nije vidio kako pleše, a svoj nastup posvetio je svima koji svoje živote nisu uspjeli doživjeti do kraja i koji nisu mogli ostvariti svoje snove, pogotovo svome bratu i svojoj mami bez kojih je ostao – naime, majka mu je poginula kad je imao samo tri godine, a izgubio je i brata koji je imao 18 godina. A na njegov talent nitko od prisutnih nije ostao imun.

 

– Ovo je bila fantazija. To što ti radiš s tijelom! Mi smo se nagledali svega, ali ovo, kao da smo nekakvu struju uključili, kao da sam gledala crtić, kao da nije živo ljudsko biće pred nama! Dat ću ti jedan savjet, otvori plesnu školu – poručila mu je Maja, a da je nastup bio odličan, složio se i ostatak žirija, što su i potvrdili s četiri DA!

Tin Golubić je mađioničar koji trikove radi uglavnom s kartama.

– Ne znam kako si ovo napravio – komentirala je Maja Tinovo umijeće, a i Davor ga je opisao senzacionalnim.

Petra Dokuš iz Vrbovca trenutačno ide u srednju školu za konobare, ali glazba joj je velika strast. Išla je u glazbenu školu, no zbog problema s prijevozom glazbeno obrazovanje nije mogla nastaviti. Najviše voli sevdah, a dolazak u “Supertalent” smatra kao priliku da se pokaže, što joj je i pošlo za rukom.

 

– Možeš biti apsolutno ponosna na svoj nastup – bio je Majin komentar na ono što je čula. I Martina je za nju imala samo riječi hvale.

– Imaš vokalnu vještinu i zrelost interpretacije. Imaš 16 godina, ti si naizgled ovako mirna i suzdržana, ali tvoja borbenost čuje se u tvom pjevanju i tvojoj interpretaciji. Ja sam prilično sigurna da ćeš s njom daleko dogurati – ohrabrila ju je Martina.

A za kraj emisije odgledali smo skupinu umirovljenica od 65 do 83 godine, koje nastupaju pod imenom Dream Team Babe. Svoje dane provode pjevajući stare napjeve kako bi ih otrgnule iz zaborava i približile svim generacijama. Ovim bakama bilo je zbilja teško odoljeti jer su u studio unijele toliko veselja.

 

Osvojile su srca i publike i žirija, a Davor im je čak stisnuo i zlatni gumb, čime su si Dream Team Babe iz Ljubuškog osigurale polufinale “Supertalenta”.

– Mi još nismo došle k sebi, a naše obitelji samo su pričale kad će to biti na televiziji da i oni vide što su babe napravile. Sam sebi ne vjeruješ, gledaš što se događa… Ja sam stvarno bila u šoku kad su počele padati zlatne zvjezdice, mislila sam da sam umrla i gotovo – izjavila je vesela umirovljenica Nada Lauc za Novu TV.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: