Subota, 2 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: ‘KOLIKO SAM TI PUTA REKAO DA NE SPAVAŠ OVDJE!’ Snimka tjeranja bolesnog beskućnika iz popularnog restorana brze hrane zgrozila javnost

Iz Dunkin’ Donutsa, američkog lanca brze prehrane poznatog po kavi i krafnama, objavili su da su otpustili jednog svog zaposlenika nakon što je na društvenim mrežama procurio video kako taj konobar na bešćutan način iz lokala tjera beskućnika.

Zli zaposlenik je kantom vode zalio muškaraca koji je odlučio malo odspavati na stolu u restoranu.

– Koliko sam ti puta rekao da ne spavaš ovdje?! – urlao je zaposlenik na muškarca nakon čega je krenuo s uvredama i prijetnjama policijom.

Incident se dogodio u New Yorku, snimka je objavljena na Facebooku u nedjelju navečer i u manje od dva dana pogledana je oko 2,6 milijuna puta.

Američki mediji uskoro su otkrili identitet beskućnika. Njegovo ime je Jeremy Dufresne, ima 25 godina, teško je bolestan i povremeno dolazi u Dunkin’ Donuts kako bi se zagrijao i napunio mobitel.

– Čak nisam ni spavao, nego samo malo spustio glavu na stol. Šokirao sam se kad me polio vodom, ali što sam mogao napraviti? Uzeo sam stvari i otišao. Čovjek očito ima nekih svojih problema i odlučio je sav bijes iskaliti na meni – rekao je Dufresne za Syracuse.com dodavši da boluje od šizofrenije, te da luta ulicama još od srednje škole. Čuje se samo s majkom i zato puni mobitel svaku večer.

[embedded content]

Od trenutka kada je video postao viralan, mnogo ljudi je pružilo podršku Dufresneu. Ispred Dunkin’ Donuts skupina aktivista je prosvjedovala, ali i organizirala kampanju za pomoć nesretnom 25-godišnjaku. U manju od dva dana prikupljeno je oko 6.000 dolara.

Kimberly Wolak, vlasnik franšize Dunkin’ Donuts, također je izrazio zgroženost incidentom u restoranu.

– Snimka je izrazito uznemirujuća. Ovo ne samo da krši naša pisana pravila, već je potpuno suprotno temeljnim vrijednostima naše organizacije. Kontaktirat ćemo gospodina s video i ispričat mu se zbog negativnog iskustva – rekao je Wolak dodavši da će njegovi zaposlenici morati proći tečaj ‘kako se odnositi prema bekućnicima’.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: