Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: LIJEČNICA KLINIČKOG CENTRA ŠOKIRALA JAVNOST, POGLEDAJTE KAKO JE DOŠLA NA OPERACIJU ‘Mi neurokirurzi smo jednostavno takvi!’

Neobična scena zabilježena je u utorak u operacijskoj sali Kliničkog centra Srbije. Ozbiljno ugroženog pacijenta operirala je liječnica, koja je i sama u tom trenutku bila pacijent.

Prof. dr Danicu Grujičić, načelnicu Odjela za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), ni slomljeno stopalo nije spriječilo da radi, pa je tako u kolicima, s gipsom na nozi operirala pacijenta. Prof. Grujičić je prije desetak dana pukla mala kost stopala. Iako na prvi pogled djeluje bezazleno, oporavak od prijeloma ove kosti traje tjednima, a pacijent se ne smije oslanjati na povrijeđeno stopalo.

– Moj prijelom noge ne bi trebao biti tema. Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolesniji od mene. Prijelom me sprječava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu čekati – rekla je prof. dr. Grujičić za Blic i dodala da su na isti način, sa slomljenom nogom, radili i njeni profesori.

– Isto ovako sa slomljenom nogom su radili i moj profesor Ilija Nagulić i prof. Rade Repac, mi neurokirurzi smo jednostavno takvi. Operirala sam iz kolica – ispričala je prof. Grujičić.

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: