Nedjelja, 10 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: NOVA KOMEDIJA NA VIDIKU Brešan Šprajcu podvalio srpsko kolo i Franju Tuđmana

Nakon više od dva tjedna, koliko je trajala najveća gerila promocija nekog filma na ovim prostorima, i nakon više stotina tisuća ljudi koji su pogledali video srpskog kola koji pjevaju Tuđmanu, pomirljivih, ali i onih drugih komentara, koji su prilog koji je Zoran Šprajc pustio u emisiji “RTL Direkt” dočekali “na nož”, u ponedjeljak navečer napokon je objašnjen video koji je u tjednima iza nas izazvao najviše rasprava na društvenim mrežama.

Video navodnog kulturno-umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske, koji pjesmom slave pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, “zapalio” je regiju, a evidentna satira izazvala je ozbiljne rasprave u javnoj sferi svih država regije.

– Insert koji ste imali prilike vidjeti na ironičan način prikazuje sve apsurde društva u kojemu živimo. ‘Koja je ovo država’ nije pitanje, to je uzvik koji čujemo u svakodnevnom životu, u svim sferama – od odlaska u poštu, katastar, do konstantne borbe s birokracijom – rekao je redatelj Vinko Brešan.

– Tema moje nove komedije su svi apsurdi koje svakodnevno živimo – objasnio je Brešan.

Kako je u intervjuu najavljeno, nova komedija redatelja, čije je dosadašnje uspješnice “Kako je počeo rat na mom otoku” pogledalo više od 342.000 ljudi, a “Svećenikovu djecu” više od 158.000 ljudi, dolazi u kina 3. siječnja. Komedija je snimana u potpunoj tajnosti i još uvijek nitko ne zna o čemu govori, a interes na društvenim mrežama je ogroman.

[embedded content]

 

[embedded content]

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: