Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: OVO JE LIMENI LJUBIMAC LEGENDE GRUPE B Čuveni relijaš Walter Röhrl kupio unikatni Porsche 356, a evo i priče o ovom nevjerojatnom roadsteru…

Walter Röhrl, relijaška legenda iz Grupe B, obogatio je svoju kolekciju automobila unikatnim Porscheom 356.

Naime, njegov primjerak ispod poklopca motora sakriva snažni 3,0-litreni turbo ‘šestak’ iz Porschea 930 Turbo, a nazvan je 3000 RR.

Osim što je sama takva kombinacijaposebna ovaj automobil ima i vrlo zanimljivu priču.

Projekt je pokrenuo stari zrakoplovni mehaničar Viktor Grasher, koji se nakon pola životnog vijeka provedenog u Australiji vratio u Austriju s čak tri Porschea 356.

 

Grasher je svoj nedovršeni Turbo 356 držao u kontejneru te ga je redovito dolazio gledati. Znao je da mu je prijeko potrebna ozbiljna restauracija, ali za to nije imao snage.

Nažalost, vrijeme je prolazilo, a Grasher je u međuvremenu preminuo te nikad nije imao priliku vidjeti kako bi ovaj projekt mogao zasjati.

[embedded content]

 

Rafael Diez, vlasnik Diez Classica, saznao je za tužnu priču, otkupio sva tri primjerka legendarnog Porschea te odmah započeo restauraciju.

Prilikom restauracije 3000 RR-a, primijetio je kako je Grasher već napravio velik posao – turbo motor već je bio u automobilu, ugrađeni su prošireni blatobrani, a i prednji kraj bio je modificiran u stilu 911-ice S.

 

Diez je odlučio promijeniti položaj volana s desne na lijevu stranu, napravio je velik limarijski posao te ga je pobojao u prekrasnu sivu boju.

Odmah nakon završetka restauracije, Diez je uzbuđeno pozvao starog relijaša Waltera Röhrla da proba testirati automobil.

 

“Bio sam iznimno skeptičan oko ovog 356 B Roadstera s turbo motorom. Činilo mi se da

Izvor vijesti

Slični postovi: