Subota, 2 prosincaStranica o Hrvatski
Shadow

VIDEO: PLESALI SU PRED PREDSJEDNICOM, A SAD SU OSVOJILI I SUPERTALENT Plesni studio zaradio zlatni gumb, no najviše pažnje ukrao je osebujni Mujo

Plesni studio Modus klub, koji je između ostalog imao priliku svoj talent pokazati i pred predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, osvojio je i žiri i gledatelje u Supertalentu ove nedjelje.

Oni su ovaj put zaslužili zlatni gumb, a time i direktan plasman u polufinale, i to od Martine Tomčić. Na pozornici ih je bilo 21, no svi su plesali kao jedan, a koreografiju za ovaj nastup vježbali su samo tri dana, otkrila je njihova trenerica Snježana Lilek.

– Svi se oni natječu se od šeste, sedme godine i često nastupaju pa im nije bilo neobično pripremiti se i prilagoditi novim uvjetima – rekla je za Novu TV i dodala da je zlatni gumb od Martine Tomčić za njih veliko priznanje.

– Jedna širina i lepeza kojekakvih emocija koje vi prezentirate i onda uspijete prenijeti na nas je zadivljujuće i zastrašujuće u isto vrijeme – poručila im je Martina. To je ujedno treći zlatni gumb šeste sezone Supertalenta.

[embedded content]

 

Emisiju je otvorio plesač Diego Siqueira, natjecatelj rodom iz Brazila koji se u Hrvatsku preselio kako bi pronašao sebe i živio svoje snove. Na žiri je ostavio jak dojam.

– Osim što si vrhunski plesač, imaš sposobnost koju rijetki vrhunski plesači imaju, a to je da možeš dočarati spektar različitih emocija u plesu. Veselim se tvom idućem nastupu – rekao je Davor.

[embedded content]

 

Žiri je plesnim vještinama zadivio i plesni par Fusion, Valentina i Ivan.

– Fino, precizno, dobri ste zajedno i toliko vas je divno gledati – poručio im je Janko, a Davor je komentirao: – Malo mi je bilo čudno, plesali ste zajedno, a niste puno bili zajedno, samo u nekim dijelovima ste se dotaknuli. Možda bih malo očekivao da ste u paru neke stvari napravili, ali vidi se da ste profesionalci.

[embedded content]

 

Sedmogodišnjeg Niku Žihera koji se predstavio mažoret plesom, Martina je prozvala malenim Billyjem Elliotom.

– Ponekad je dovoljno samo došetati na pozornicu i da sa snagom svog bića možeš već pojest pozornicu i dobiti pozornost. A onda kad uz sve to pokažeš ovakvu tehničku vještinu, onda nemam drugo nego da te prozovem malim Billyjem Elliotom – poručila mu je.

[embedded content]

 

Josip Požgaj nastupio je s pjesmom ‘Say Something’ Christine Aguilere, a žiri je istaknuo kako ih je najviše dojmila njegova skromnost i energija.

– Meni se tvoj glas sviđa. Što se tiče pjevanja, ne mogu reći da me oduševilo, u jednom trenutku mi nisi bio dobar, onda sam u drugom trenutku čuo natruhe dobrote, onda si mi bio jako dobar na par sekundi i tako se to izmjenjivalo. Ima kod tebe potencijala, samo bi trebalo dosta još brušenja – komentirao je Davor.

[embedded content]

 

Neviđeni talent pokazao je trinaestogodišnji Siniša Matijević koji je žiri ostavio bez daha talentom crtanja i vožnje bicikla zatvorenih očiju.

– Imaš tu jednu smirenost i koncentraciju, taj unutarnji senzor. Naprosto impresivno – komentirao je Janko, a Martina mu je poručila: – Baš si jedno posebno stvorenje. Ovo sigurno nije nešto uobičajeno, ali ti si jedan nadasve poseban dječak i hvala ti što si nam došao u Supertalent.

[embedded content]

 

Klara Jurković predstavila se talentom pričanja unatrag, a žiri joj je dao četiri glasa ‘da’ te joj zadao zadatak da za idući put nastupi s pjesmom koju će otpjevati unatraške.

[embedded content]

 

Dva ‘da’ i dva ‘ne’ od žirija dobila je Sara Saršon koja je svojim trbušnim plesom sa sabljama podijelila žiri.

– Meni je žao što večeras sva pozornost sa trbušnog plesa, umjesto da bude usmjerena ka specifičnosti i težini pokreta, je otišla na ove tri mačete hoće li pasti ili ne. Mogu razumjeti da je to dio scenskog nastupa, ali ti si večeras pokazala, meni barem, najmanje trbušnog plesa, a najviše možda umjetnosti i kulture i podrijetla trbušnog plesa kao takvog. Baš šteta – komentirala je Martina.

S njom se složio i Janko, dok su Maja i Davor dijelili mišljenje da je Sara odradila sjajan scenski nastup.

[embedded content]

 

Žiriju se nije svidio ni nastup plesačice Edine Mišković koja je dobila četiri ‘iksa’.

– Ja sam pustila da traje neko vrijeme jer sam zaista očekivala da je ovih prvih nekoliko minuta neka šala. Ja vas moram pitati, je li ovo za ozbiljno bilo – pitala ju je Maja dok je Martina ostala suzdržana.

[embedded content]

 

Četiri glasa ‘ne’ dobila je i Zorica Sekulić čija se izvedba pjesme ‘Neka mi ne svane’ Danijele Martinović nije svidjela žiriju.

– Vidi se da ste vi simpatična osoba i čak vas nije bilo tako strašno slušati, ali ne znate pjevati. S aspekta pjevačice, ja vam ne mogu reći da je to bilo dobro i da bi se trebali baviti pjevanjem profesionalno, nego eto ovako malo za zabavu će biti u redu – komentirala je Maja.

[embedded content]

 

Unatoč tome što je dobio četiri ‘iksa’ od žirija, treći po redu nastup na Supertalentu Muji Memiću ostat će u najljepšem sjećanju, jer je večerao sa svojom simpatijom Majom.

– Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu da s mojom simpatijom pojedem ćevape – izjavio je Mujo.

[embedded content]

 

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: